jotain kivaa itsellekin: irti sokerista ja sukkakengät

En edellisessä postauksessa muistanut mainita näistä mitään, joten suotakoon hankinnoilleni kokonaan oma teksti. Olen surkea shoppailija mikä on tietysti kaiken kannalta ihan hyvä juttu, enkä juuri koskaan osta itselleni mitään, mitä en aivan välttämättä tarvitse. Nyt kuitenkin koin parille hankinnalle niin riittävästi tarvetta, että klikkailin itseni nettikaupoille.

Hyvinvointi on aiheena kiinnostanut minua jo jokusen vuoden, mutta kemikaalien karsimisen jälkeen en ole tehnyt asian eteen kauheasti mitään. Nyt kuitenkin päätin ryhtyä toimeen herkuttelujeni suhteen ja niinpä ostin Herotreenin Irti sokerista - verkkovalmennuksen. Voin lämpimästi suositella! 

Ilman kaikkea sokeria ei tietenkään voi olla, sillä sokeria on vähän kaikkialla. Prosessoitu valkosokeri vain aiheuttaa riippuvuutta, eikä siitä itsessään olen terveydelle hyötyä. Sokeria löytyy mm. sipseistä, joita luulisi suolaisiksi. Useat lisäaineet joita valkosokerin rinnalla käytetään, eivät vie nälän tunnetta, vaan saavat meidät ylensyömään. Koin, että sen saa lopetettua kevään suklaa/sipsi/pizza kierrettäni enää ominavuin, joten osallistuin kurssille. 

Nyt kaksi viikkoa kurssin loppumisen jälkeen täytyy sanoa että vau. En olisi uskonut että pystyn. Enkä ehkä ilman tietoa olisi pystynytkään. Nyt tiedän miten haitallista sokeri on elimistöllä; ilman sitä, on huomattavasti parempi  olo koko ajan. Nyt tiedän myös vaihtoehtoisia herkuttelutuotteita, mitä ottaa silloin, kun kaupassa tekee mieli tarttua sipsipussiin tai siniseen suklaalevyyn. 

Tulen todennäköisesti myöhemmin kertomaan sokerivieroittumisestani, uusista herkuista ja siitä, jos ja kun repsahtelen tavallisten makeisten pariin (joita meille tuli huhtikuussa ostettua ihan kohtuuttomasti noita kuitteja laskiessa).

Toinen hankinta liittyy myös hyvinvointiin, nimittäin liikkumiseen. Kuulin pari vuotta sitten paljasjalkakengistä, innostuin, syksyllä kipinä syttyi uudelleen ja nyt viimein minulla on omat. Skinnersin sukkakengät olivat sopivan edulliset ja vakuutuin niistä, sillä moiset ovat kaverilla taukokenkinä retkillä. Nyt kuukauden ajan Skinnersejä käyttäneenä, laskin kävelleeni näillä ehkä noin. 70km

Sukkakenkien pohja pitää vettä, mutta mutavelliin sukeltaessa jalat kyllä kastuivat. Yölenkin lämpötilan hipoessa nollaa, varpailla oli vähän vilu. Kaikessa muussa nämä ovat olleet erinomaiset, hyvästi liukastelu märillä kallioilla ja kompurointi juurakossa. Ikävältä jalan alla tuntuu iso terävä murske, mutta pieni sora ei haittaa. Kaiken minkä päälle astuu tuntee tarkasti, mutta ei kivuliaasti.

Lenkkeillessä vasemman jalkani pikkuvarvas menee jotenkin kummalliseen virheasentoon ja hankaa viereiseen varpaaseen haavan. Tämä ei tule ilmi millään pikkukävelyllä, mutta on lenkkareilla tai vaelluskengillä on tallanut muutaman tunnin putkeen, alkaa kinttua kuumottaa. Sukkakengillä tätä ongelmaa ei ole ollut, eikä kävelyn päälle enää satu esimerkiksi selkään. Alkukankeutta vähän oli, sillä ulkona "paljain jalain" kävely tuntui kömpelöltä ja ensimmäisillä pitkillä lenkeillä jalkateräni kipeytyi.

Tällaisilla poikkeuksilla ilahdutin itseäni toukokuussa, tavoitteenani on parantaa niin ruokavaliotani kuin liikuntatottumuksiani pysyvästi.

Kommentit

 1. Nuo sukat on hauskat, joskus miettinyt itseellekin mutta olen niin arkajalka että kävelisin varmaan liian varovaisesti ja sitten on kipeät jalat ;) sokeriin auttaa se että opettelee olemaan ilman. Itselläkin helposti lähtee se herkuttelu käsistä ja sitä tekisi mieli joka päivä. Pakko olla totaalisesti ilman eikä ottaa edes vähän. Kyllä meillä suklaat ja karkkipussit kuitenkin säilyy avaamatta. Siis minun toimesta, ei miehen ;D viikonloppuna on se karkkipäivä sitten mutta viikolla pysytellään ruodussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sokeri oli aiheuttanut jo sellaisen riippuvuuden, että ei riittänyt pelkkä päättäminen ja itsekseen opetteleminen. Nyt kun olen aiheeseen perehtynyt, niin lisättyä sokeria on suunnilleen kaikkialla, eli riippuvuuden katkaisuksi ei riittänyt herkkujen pois jättäminen. Ihan kaikkea (kuten ketsuppia) en ole vielä saanut ruokavaliostani pois, mutta herkut oon nyt vaihtanut terveellisempiin :)

   Poista
 2. Mielenkiintoista. Kiinnostaisi tietää, millaisia ovat ne sokeriset jutut korvanneet herkut? Ja nuo sukkakengät. Voisiko niistä saada kuvaa nähtäväksi blogiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä palaan uuden postauksen kera näihin mahdollisimman pian :) Kun jätin suurimman osan valkosokeria sisältävistä tuotteista pois, söin vierotusoireisiini (makeanhimo ja hirveä kiukku) purkillisen luomuhunajaa ja pari pussia taateleita :D

   Poista

Lähetä kommentti