diy: käsivoide


Kuivattaako talvi käsiäsi? Halkeilevatko sormen päät? Tai oletko ehkä muuten vain kuivaihoinen? Oletko kenties kokeillut yhtä ja toista rasvaakin? Haluaisitkohan kokeilla vielä yhtä? Ja tehdä sen vieläpä itse? Tervetuloa mukaan!

Itsetehtyä käsivoidetta valmistuu pikkurahalla suurempikin satki. Itsetehdyn etuja ovat tietyisti raaka-aineiden valitseminen (voit tehdä samantien vegaanisen version), sekä eläinkokeettomuus. Ja mikä tärkeintä, ei tarvitse pakata muoviin. Raaka-aineiden suhteita voi muutella oman mielensä mukaan. Voiteeseen voi halutessaan lisätä tuoksun. Tuoksu hoituu vaikkapa eteerisellä öljyllä.

Tarvitset
1/3 mehiläisvaha/soijavaha
2/3 shea- eli karitevoi tai kaakaovoi
loraus manteliöljyä
halutessasi tuoksu

Sulata voi ja vaha kattilassa, älä kiehauta. Voin voi laittaa kattilaan ensin, isommat kököt sulavat hitaammin. Lisää seokseen manteliöljy ja mahdollinen tuoksu. Kaada seos purkkiin (käytä ruiskua jos kattilassa ei ole kaatonokkaa). Mehiläisvahaan tehty voide näyttää purkissa keltaiselta eritteeltä. Virtsanäytteen vieneet huomaavat yhtäläisyyden :D Ei syytä huoleen, jähmettyessään väri on kermanvaalean kellertävä. Soijavahaan tehty versio on lähes valkoinen :)

Tekemiini purnukoihin lisäsin vielä eteeristä greippiöljyä (laitan sitä joka paikkaan) ja valmis. Seos jähmettyy tunnista pariin ja sen jälkeen kansi kunnolla kiinni. Omista voiteista tuli tosiaan aika kovan voidemaisia. Vahan lisääminen voisi tehdä pehmeämmän, öljy myös. Siitä huolimatta voide on helppo levittää ja se kosteuttaa tehokkaasti.

Tuttu ohje vai lähteekö kokeiluun?

Tämä oli kosmetiikkasarjan viimeinen diy teksti tältä erää. Lisää tulee, sitä mukaa kuin ehdin uusia ohjeita tutkailla. Ideoita ja toiveita saa esittää.

Kommentit

  1. Tämä kuulosti ihan ok:lta reseptiltä joten taitaa lähteä testiin. Kaikkea on nimittäin tullut kokeiltua tähän talvi-ihottumaan vuosien varrella.
    Hyvää Joulua!

    http://sunna.fi/

    VastaaPoista
  2. Haha, keltaista eritettä purkissa! :D Olen joskus tehnyt jotain vastaavaa, mutten ole vuosiin kyllä kokeillut. (En siis meinaa nyt sitä eritettä vaan diy-käsivoidetta.) Olisi hauskaa taas jokus innostua keittelemään. Voisikohan manteliöljyn korvata jollain? Olen manteleille siinä määrin allerginen, etten arvele sen käyttämisen tässä asiayhteydessäkään olevan hyvä idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpäs manteliöljyä selvitellytkään kun mun ongelma oli tuo mehiläisvaha. Markkinoillahan on mm. jojobaöljyä joka ymmärtääkseni vielä hoitavampi? Voisi kuvitella että se sopisi tuohon reseptiin :)

      Poista
  3. Onkohan Jennyn kosmetiikkatehdas koskaan kehitellyt hyvää jalkavoidetta? Itselleni olisi tarpeen, kun kantapäissä on ihon kuivuuden takia syviä ja joskus jopa verta vuotavia haavoja. :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalkoihin asti en olekaan päässyt. Voisi luulla, että tätä samaa soisi kokeilla kinttuihin? Lisäisin ehkä voin määrää, jalat usein huomattavasti kuivemmat kuin kädet. Mutta selvittelenpä niihinkin reseptiä ja julkaisen kun on kokeiltu :)

      Poista

Lähetä kommentti