olohuoneen jalkalamppu

 
Nyt pitää hiukan isäntää kehaista, sillä jalkalamppu on hänen tuomisiaan. Olemme viimeisen vuoden ajan pohtineet olohuoneeseen jonkinlaista valaisinta, mutta emme ole oikein päässet yksimielisyyteen. Olohuoneessamme on vain todella kirkas kattovalo, eikä muuta. Lukemisen ja käsitöiden suhteen olisi kiva, että illalla saisi vähän hillitympää valoa.  Olimme kuitenkin lampun hinnasta, kuosista, alkuperästä ja suunnilleen kaikesta eri mieltä.

Eräänä päivänä - jonka vietimme Papun kanssa mummulassa - oli olohuoneeseemme ilmestynyt lamppu. Yksittäisenä tavarana tuollainen lamppu ei ole listani kärjessä, mutta vanhaan kierrätyskeskuksen antimilla sisustettuun olohuoneeseemme se istuikin aika kivasti. Lamppu oli maksanut muutaman kympin ja se on Pelastusarmeijan kirpputorilta.
 

Olin totta kai suuresti ilahtunut, että sinikeltaisen jättiliikkeen sijaan mies oli hankkinut käytetyn lampun! Vaikka hän ei olekaan kovin kiinnostunut ekojutuistani, eikä juurikaan kyseenalaista omia kulutustottumuksiaan, on hän silti kuunnellut edes jotain. Todennäköisesti sen osuuden, että joillain ekologisemmilla valinnoilla, voi säästää myös rahaa :D Oli syy mikä tahansa, niin huippua silti. Ehkä mies voi jatkossakin hoitaa vastaavat hankinnat.

Olohuoneeseen on tänä vuonna tulossa suurempiakin muutoksia, sillä siniset aikanaan kierrätyskeskusesta hankitut sohvat, alkavat tulla tiensä päähän. Ne eivät palvele nykyisiä käyttötarpeitamme ja vievät liikaa tilaa. Todennäköisesti yläkerran heteka pääsee olkkariimme toimittamaan sohvanvirkaa. Muutama muukin suunnitema alakerran huoneiden varalle on, mutta niistä lisää sitten, kun joskus päästään käytänön puoleen.

Linnun laulua viikkoosi, ainakin meillä kuuluu kova sirkutus ulkona :)

Kommentit

  1. Hieno! Ekojutuissa on tosiaan se yksi puoli, joka kiinnostaa niitäkin, joita asia ei muuten oikein inspiroi - nimittäin rahan säästyminen. :D

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno, tulee oma mummo mieleen! Tykkäisin itsekin tuollaisesta lampusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, meidän koko tupa taitaakin vähän näyttää mummulalta :)

      Poista

Lähetä kommentti