mitä tapahtui hiuksille

Kyllästyin takkuisiin latvoihin, joissa oli vielä vanhaa väriäkin. Siispä sisko leikkasi ihan ronskisti reilut 15cm pois ja ensimmäistä kertaa leikki-iän jälkeen hiukseni ovat näin lyhyet. Peilikuva pelästytti ensimmäiset kaksi viikkoa. Hetki meni tottua siihenkin, että kaikki hiukset eivät yllä enää ponihännälle. Mutta niin kevyt ja helppo, ennenkaikkea hyväkuntoinen terve hius!

Ilman shampoota olen ollut nyt 9kk, eikä kaduta. Tasapaino on löytynyt ja pesen hiukset viikon kahden välein ruisjauholla. Laitan jauhoa noin teelusikallisen kippoon ja lisään siihen hieman vettä. Minitaikina hierotaan päänahkaan ja huuhdellaan pois. Vettä menee varmuuden vuoksi vähän turhaan, sillä äitini on rukiille allerginen. Tämän vuoksi pesen ihan superhuolella jauhon pois, jotta en aiheuta terveyshaittaa.

Hiusteni hoito tälle vuodelle ei periaatteessa ole maksanut mitään. Ruisjauhopussi maksaa alle kaksi euroa ja sen ostin viime syksynä. Aiemmin värjäsin tyven joka kuukausi, pesin päivittäin shampoolla ja käytin hoitoainetta. Pelkästään kuukauden hiustenhoito kotona maksoi toistakymmentä euroa. Iso säästö luonnolle, keholle ja kukkarolle!

Kommentit

  1. Sun hiukset näyttää kyllä oikein hyvältä! :) Olen miettinyt itsekin shampoosta luopumista (vaikka toki käytänkin sitä nykyiselläänkin vain noin kerran viikossa), mutta en tiedä, löytyykö vastaavaa "ihmetuotetta" kuin ruisjauho. Olen itsekin allerginen siinä määrin, etten viitsisi ryhtyä hieromaan sitä päähäni säännöllisesti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ruis sisältää saponiinia, joka on se puhdistava ainesosa. Ainakin koivu sisältää tätä myös, muita en ole selvittänyt. Varmasti löytyy siis jokin rukiin korvaava sullekin :D

      Poista
  2. Hyvältä kuulostaa ja näyttää, ihan tulee pisto sydämeen tästä omasta päivittäisestä hiustenlaitosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Saahan sitä totta kai jokainen tehdä hiuksilleen minkä hyväksi kokee ;)

      Poista

Lähetä kommentti