korjausommellut farkut

Viisi vuotta vanhat, kuluneet ja rikkinäiset farkut. Roskiin ja uudet tilalle?

Ei sentään, täysin käyttökelpoiset ovat! Farkkuja, kuten muitakin vaatteita päivitetään ja uusitaan nykyään ihan kohtuutonta vauhtia. Reikäiset ovat vuorotahtiin in ja out. Ostin löysät reikäfarkut joskus opiskeluaikoina alennuksesta. Farkut saivat käytössä lukuisia tahroja, joista kaikki eivät lähteneet pesuissa. Kangas myös kului reikien ympäriltä niin, että lopulta reiät olivat säärestä reiteen. Housuilla alkoi tulla melko alaston olo, sillä revennyt osa vain laajeni. Pukemisessakin huomasi puutetta, kun jalka meni väkisinkin ensin repeämästä ulos.

Farkut lojuivat puolenvuotta projektikassissani. Korjatako, uusiokäyttää, vai nakata kierrätykseen? Synnytyksen jälkeen nämä farkut olivat ainoat, jotka minulle omistani enää mahtuivat. Pidin myös farkkujen huolettomasta ja rähjäisestä olemuksesta. Lopulta hain äidiltäni ompelukoneen lainaan ja kaivoin farkut pöydälle.

Leikkasin polvikohtiin miestenfarkuista paikat. Leikkasin farkkujen puntit sisäsaumasta auki (huolellisempi olisi aukonut ne ratkojalla), jotta ompeleminen onnistui. Ompelin repeämiin paikat ja samalla farkut saivat vähän väriä. Koska farkun kangas oli valmiiksi melko ohutta, en alkuperäisen suunnitelmani mukaan uskaltanut liottaa housuja kloriitissa. Halusin tahrakohtiin kuitenkin jonkinlaista pelastusta. Kaverilta saatu rikkinäinen trikootoppi sopi tähän hyvin ja puolihuolimattomasti omelin muutaman tilkun farkkuihin repsottamaan.

Jälki on mitä on mutta taas kerran huolimattomaan olemukseeni sopivaa ja toimivaa. Eipähän menneet hyvät housut hukkaan! Huomasi kyllä, että ei ole ommellut sitten peruskouluaikojen. Ompelukoneen kanssa oli vähän mutkia matkalla, mutta tällä erää en yhtään neulaa katkaissut.

Seuraavaa korjausompelua odottavat pari paitaa ja reppu. En tajunnut että repussa on nahkaa, eikä minulla sopivaa neulaa. Jospa kuitenkin tämän vuoden aikana korjaisin.

Kommentit

Lähetä kommentti