retkisuunnitelmia

Blogi jää luontevasti näin keskikesällä aina vähän taka-alalle. Ulkoilukelit ovat olleet loistavat, joten olen tuupannut somen tauolle. Retkijalkaa kuumottaa taas ja olemmekin perheenä lähdössä seikkailemaan Kuusamoon ja Ranualle elokuussa. Kunhan pääsemme remppaevakosta takaisin kotiin, olisi luvassa telttailua. Toivottavasti sää sen sallii vielä elokuussa!

En muistanut aiemmin täällä kirjoittaa, mutta koirablogini on jälleen auki → klick


Tulevaa reissua ajatellen, kerro, mitä nähtävää on Kuusamossa tai Ranualla?


Kommentit

  1. Ei vitsit, mun kosketus Kuusamoon on olematon, joten osaisin luetella vain niitä samoja juttuja, joita löytää matkailuoppaista. :D Varmaankin Sallatunturi on jo sen verran pohjoisempana, ettei sitä enää lasketa? Itse tunturi on pitkälti pelkkää laskettelukeskusta, mutta sen lähellä on tosi kivoja reittejä patikoida. Itse olen mennyt UKK-vaellusreittiä pitkin Hautajärveltä Sallatunturille, mutta siitä reitistä voi kulkea joitain lyhyempiäkin pätkiä molemmista päistä. Ranualla puolestaan olen lähinnä pysähtynyt roadtripillä käymään eläintarhassa - se on yksi niitä harvoja eläintarhoja, joista tykkään. Simojärvi ja Litokaira on ehkä Ranualla ne näteimmät luontkohteet, mitä tiedän. :)

    VastaaPoista
  2. Mä tuun kans seuraa jos löytyisi jotain kivoja paikkoja. Meillä kans suuntana elokuussa Kuusamo ja käydään ainakin pieni karhunkierros kävelemässä sekä suurpetokeskuksessa.

    VastaaPoista
  3. Suurpetokeskus! Siellä olenkin pysähtynyt. Tosin vain kaffella, kun itse keskus oli jo kiinni, mutta ilmeisesti se on ihan hyvä kohde. :D

    VastaaPoista
  4. Suurpetokeskuksessa ja Ranuan eläintarhassa olen lapsena vieraillut ja molemmista kyllä tykkäsin! Taidetaan käydä niissä uusintakierros :D

    VastaaPoista
  5. Auttinköngäs, Korouoma, Riisitunturi, Oulangan kansallispuisto, Hossa, Valtavaara, Kylmäluoma, Iivaara, Syötteen kansallispuisto, Simojärvi, Sallatunturi. Tuossa on joitain paikkoja Ranuan ja Koillismaan läheltä. Välimatkat ovat pitkiä, ihan normaalia tällä päin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti