yhteistä hyvää: kerää roskat

Keväisin lumi paljastaa altaan kaikenlaista sotkua. Eniten kohua aiheuttavat keräämättömät koirankakat, vaikka ympäristön suhteen ne eivät ole haitta. Uloste maatuu lopullisesti puolessa vuodessa. Sen sijaan purukumit, tupakantumpit ja muut roskat maatuvat vasta monien vuosien jälkeen, jos edes maatuvat.

Siispä tee lenkilläsi vähän yhteistä hyvää ja kerää löytämäsi roskat mukaan. Löytyneet tölkit ja pullot voi palauttaa pullonkeräykseen. Roskistakin on hyvä erotella kierrätyskelpoinen materiaali ennen sekajäteastialla vierailua.

Jos ei kiitosta, niin hyvää mieltä :)


Kommentit

  1. Roskien kerääminen on tosi tärkeää. Itsekin yritän joka metsäretkellä noukkia aina roskan tai pari mennessäni - pieni teko mutta pidemmän päälle merkityksellinen. :) Koiran kakka ei maaseudulla ja metsissä tosiaan ole mikään ongelma. Kaupunkien puistoissa, pienillä nurmikaistaleilla ja jalkakäytävillä sen sijaan on, vaikka se lopulta tosiaan hajoaakin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin kun suhteuttaa koiramäärän kaupunkien puistoalueiden kokoon, on ulosteen määrä ihan valtava. Se onkin monipiippuinen juttu onko koiran paikka missään ydinkeskustassa tai pitäisikö nähdä edes se vaiva että veisi koiran tekemään tarpeet muualle kuin jalkakäytävälle :D Tai sama se mihin ulostaa kunhan se kerättäisiin haittaamasta muiden kulkua.

      Poista
  2. Ärsyttää kun ympäristö on niin roskainen! Muutin kaupunkiin ja koko ajan saa koiran kanssa kävellessä katsoa mitä se suuhunsa ottaa :/ ja lenkkipolulla koirat paskatetaan keskelle polkua eikä siivota! Ihmeellistä välinpitämättömyyttä. Itsellä on aika kakkapussit mukana enkä ikinä heitä roskaa luontoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä harmillista, että vaikka roskaamisesta keskustellaan etenkin keväisin, niin monet ovat silti välinpitämättömiä.

      Poista

Lähetä kommentti