vaatekaaos: vaatekaappi 39kpl



Kengät, yöasu ja merinovillainen aluskerrasto on laskettu pareina
Alusvaatteita ei ole toistaiseksi laskettu

Kyllästyin epämiellyttäviin vaatteisiin ja ahtaaseen vaatekaappiin. Inspiroiduin täydellisesti Jonnan vaatekaappiprojektista ja kävin huolellisesti omankin kaappini läpi. Minulle vaatteet eivät ole mikään the juttu, pääasia että ovat mukavat päällä, eivätkä aiheuta päänvaivaa. Kaappiin jäävien valikointi oli siis helppoa. Kysyin "tykkäänkö" ja "koska viimeksi käytin". Jos tuli empivä olo, nakkasin vaatteen oitis pois. Miksi säilöä sellaista, mistä ei muista edellistä käyttökertaa?

Kuten näkyy, vaatteita ei ole viikattu. Inhoan viikkaamista. Ei kiinnosta eikä huvita. Kaveri vinkkasikin rullaamisen, mikä mainio idea! Ei taitosryppyjä, ajanhukkaa ja tilaakin säästyy :) Jäljelle vaatteita jäi 39kpl. Alusvaatekopan kävin hätäseen läpi, rikkinäiset ja parittomat karsin, sekä muutamat sukkahousut. Muutoin en uhrannut sille vielä enempää aikaa, joten jätin myös laskuista pois.


Vaatekaapin sisältö

1 imetyspusero
1 farkkuhame
1 shortsit
1 kaprit
1 saapikkaat
1 ballerinat
1 korkokengät
1 collegehousut
1 merinovillainen aluskerrasti (paita ja housut)
2 äitiystunikaa/puseroa
3 mekkoa
3 äitiysfarkut
3 yöasua joista 1 äitiysasu
5 hupparia joista 1 äitiyshuppari
5 Neuletta joista 2 äitiysneuletta
8 toppia joista 3 äitiystoppia

Aika paljon kaapissa on nyt äitiysvaatteita, jotka hiukan vääristävät kokonaiskuvaa. Omia farkkuja on tosin myös kolmet, mutta ne ovat nyt raskausajan siskollani käytössä. Omista huppareista ja neuleista miltei kaikki mahtuvat myös paksuna, mutta äitiysvaatteissa istuvuus on ilman muuta mieluisampi. Nyt kun vaatteita on maltillisemmin, hahmottaa myös paremmin, mitä vaatteita ehkä tarvitsee. Rahaa säästäen metsästänkin hyviä löytöjä kirpputoreilta. Tai laitan rahaa palamaan ja satsaan kestävään ja kotimaiseen tuotantoon.

Paljonko vaatetta jäi kaapin ulkopuolelle? Kaksi isoa Ikea kassillista. Kaksi muovikassillista meni siskolleni. Kaksi paperikassillista lähtee Nextiiliin (josta tulee oma postaus). Yksi Ikea kassillinen odottaa yläkerrassa kirpputorireissua. Yksi projekti ohi, nimittäin juhla- ja päivittäiset käyttövaatteet. Seuraavaksi kengät, alusvaatteet ja ulkovaatteet. Niistä sitten myöhemmin oma tekstinsä.

Kommentit

  1. Mä oon ihaillu jo aiemmin Jonnan vaatekaappia ja nyt ihailen myös sun! Mä haluaisin päästä noin 50 kpl:seen, mutta en oikein vielä oo varma, mikä oma tyylini on. Sitä oon ettimässä ja pikkuhiljaa oon heittänyt hurjia määriä vaatteita eteenpäin niin hyväntekeväisyyteen kuin kirpputorille. Joten vau, hienoa työtä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla jäi kaappiin kovin vähän värejä aiempaan verrattuna. Pitänee kiinnittää huomiota seuraaviin hankintoihin, vaikka hillitympi tyyli lienee aikuismaisempaa :D

      Poista
  2. Oooo niin selkeältä ja siistiltä näyttää!! :) ja kivoja värejä!

    VastaaPoista
  3. On kyllä mukavaa vaihtelua lukea nuoren naisen blogista, että vaatteet eivät ole ko. bloggaajalle mikään isompi juttu.

    Yleensähän ko. sukupuolen ja ikäryhmän edustajilla on suunnilleen vakiotekstinä oman bloginsa esittelyosiossa, että: ” Kiinnostukseni keskittyy vaatteisiin, kosmetiikkaan sekä matkusteluun”.

    Jenny on siis virkistävä poikkeus tästä kaavasta ja lisäksi hänen vaatteensa on hauskasti rullalla kaapissaan. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole oikein koskaan istunut ikäryhmäni "standardiin" vaatteiden tai kosmetiikan suhteen :D Kaverini rullaamisidea oli minustakin hauska, pirteämpi toteutus kuin epäonnistinut viikkaus.

      Poista

Lähetä kommentti