muistoja vuodesta 2017

Olen tavannut tauolla olevan blogini puolella kirjoittaa aina vuosikatsauksen. Loppuvuoteni oli töiden suhteen aika kiireinen, joten en ehtinyt kirjoittaa tänne. Minulla ei myöskään ollut selkeää suunnitelmaa ja ideaa, mitä kirjoittaisin. Päädyin kuitenkin kaivamaan instagramin tykätyimmät kuvat, sekä blogin viime vuoden luetuimmat tekstit. Näiden pohjalta ajattelin kirjoittaa koontia ja muistella menneitä.

Blogin ylivoimaisesti suosituin postaus oli 2kk ilman shampoota. Tekstiä kommentoitiin hieman, mutta sitä selattiin peräti 930 kertaa, vau. Edelleen ilman shampoota mennään ja ruisjauhon olen kokenut erityisen hyväksi. Pesuväli harventuu jatkuvasti, sillä hiusten luonnollinen tasapaino alkaa löytyä :)

Yksi luetuimpia postauksia oli raskauden julkistaminen, nähdään maaliskuussa, pikku Papu. Silloin kaikki tuntui kaukaiselta, mutta ihan kohtahan meillä on vauva-arki käsillä. Jännää. Raskauspostauksista luetuimpia olivat rv21+5 - raskauskuulumisia, alan muistaa olevani raskaana ja rv29 ja tuntemuksia. Perheenlisäysuutiset ja raskaustekstit ovat ilmeisen kiinnostavaa luettavaa. En osannut odottaa, että ilman erillistä mainostamista blogiliikenne tuplaantuisi. Tosin tässä tilassa itsekin olen hakeutunut selaamaan raskauspostauksia ja vauva-arkea käsitteleviä blogeja.

Kanitkin ovat saaneet huomiota osakseen. Satoja klikkauksia keräsi ensimmäinen kanipostaukseni, tässä on Vekku. Vekun seikkailuja on seurannut tietty vakkariporukka, jotka myös instagramin puolelle siirtyivät. Keskustelua herätti myös kantaaottava väärinymmärretty ja aliarvostettu kani tekstini. Itse olen tekstiin tyytyväinen, sen tarkoitus oli vähän rikkoa ihmisten käsityksiä kaneista.

Diy postauksistakin yksi nousi ylitse muiden, vaikka kaikki huomiota osakseen saivatkin. Suosituin oli diy: kuorintavoide. Myös blogin hakusanoissa tuo on kummitellut jonkin aikaa. Itsetehty kosmetiikka tuntuukin olevan nousussa ja jatkossakin jaan ilomielin hyviksi kokemiani ohjeita :)

Instagramin kuvista suurin osa olikin suoraan raskauteen viittaavia postauksia, tai muuten vain raskauskuvia. Myös kollaasi tulevasta isästä keräsi tykkäyksiä melkoisen määrän. Lappireissun koirakuva on yksi omistakin suosikeista, siitä pitivät monet muutkin. Kuvaa mainiosti minua, kuten tuo kurainen koirakin olkapäällä :D Iloiseksi yllätykseksi myös kollaasini kalenterikuvista oli päässyt listalle. Kuvat olikin kaikki otettu 2017 vuoden aikana ja lähtivät lahjoiksi isovanhemmilleni kalenterin muodossa. Pakko oli itsellekin yksi pikkukalenteri kuvista teettää, pysyy muistot tallessa.

Vuosi 2017 oli taas hyvin erilainen vuosi. Kokonaisuutena olin työelämässä ja työkunnossa melko vähän aikaa tästä vuodesta. Kevään räpiköinnin jälkeen on kuitenkin ihana todeta, että saan olla taas tässä ja nyt, hyvissä voinneissa. Uusia puutarhasuunnitelmiakin on, vähän realistisempia kuin viime vuonna. Nyt on hyvä sulkea viime vuoden takakansi ja suunnata täysillä tämän vuoden tuomiin seikkailuihin.

Kommentit

  1. Ihana blogi sulla! :) Kiva, kun jätit kommentin blogiini, niin löysin tänne vastavierailulle. :) Itsekin maalta (Pirkanmaalta) kotoisin ja kovasti takaisin maalle pyrkimässä, mulla oli kans kaneja, ekologiset arvot on tärkeitä ja nyt maaliskuinen 2018. :) Hyvää loppuodotusta sulle!

    http://viivyvierellain.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun onkin paljon yhteistä :) Ihanaa odotusaikaa sinullekin!

      Poista

Lähetä kommentti