toukokuun startti


Vappuaamuna, mitä sitä muutakaan kuin äkkiä pyykkikone pyörimään, roskapussit eteiseen odottamaan ja teemuki kädessä koneelle. Täällä muut vielä nukkuvat, joten hetki sitä nykyään harvinaisempaa omaa aikaa. Ulkona tulee kaatamalla vettä, mutta ajattelin silti levittää puutarhamullat ja käydä lenkillä. Sateinen luonto tuoksuu ihanan raikkaalta. 

Koin pakottavaa tarvetta jakaa huhtikuun viimeiset lenkkikuvat. Ihanaa kun lumet väistyivät ja pääsen vauvankin kanssa metsään ilman liukastumisriskiä. Umpimetsässä onkin tuttuun tapaan rämmitty, ihan kuten aina ennenkin. Oja tai risukko eivät ole esteitä, vaikka vauva onkin mukana. Lähdin myös kotimme läheltä tutustumaan uusiin metsiin. Olen laiskasti kävellyt reiteille suoraan takapihan metsästä, mutta nyt lähdimme kotitien päädystä. Kyllä on luonto monimuotoinen ihan kivenheiton päässä! 

Viikko sitten oli ristiäiset ja Papu sai ihan oikean nimen. Julkisessa somessa päädyin kuitenkin siihen, että nimitys pysyy Papuna. Silloin tällöin kun tulee kuitenkin vauvajutuistakin kirjoiteltua. Ei tosin ole itselleni yhtään omaa tuttua aluetta kirjoitella, mutta mielenkiintoista silti. 

Toukokuu onkin taas "monta rautaa tulessa" kuukausi. Kasvimaan suhteen on aika kiireistä, mutta vimein sain sen käännettyä. Yöpakkasriskin vuoksi en ole varma, voinko laittaa perunat, palsternakat ja punajuuret jo maahan. Vai pitäisikö laittaa ne esikasvatukseen kuistilla. Yrityksen ja erehdyksen kauttaa tiedän varmasti ensi vuonna, miten olisi kannattanut toimia. Ompelukoneeseen ostin nahkaneulat, joten saan rähjäisen reppuni korjattua ehkä kesäksi. Kaiken oheispuuhan lisäksi äitienpäivä lähestyy ja muistin sen taas liian myöhään. En taida ihan niin isotöisiä lahjoja askarrella, kuin olin ajatellut...

Huhtikuussa aloitin omaehtoisen kuntokuurin. Lisäsin lenkkeilyä ja laitoin viikkotavoitteeksi alkuun 14km. Olen nostanut tavoitetta joka viikko. Huhtikuussa lenkkeilin SpotrTrackerin mittaamana n. 77km. Osa lenkeistä tehtiin ilman sovelluksen seuraamista. Toukokuussa aion lenkkeillä vähintään 100km. Haluaisin myös jumpata ja tehdä lihaskuntoa, mutta niitä varten tulee odottaa jälkitarkastus. Onneksi se on pian ja pääsen toivottavasti tarttumaan toimeen.

Toimeliasta toukokuuta!

Kommentit

  1. Ihania kuvia! Tohon liukasteluasiaan niin icebugit on loistavat ja hintansa arvoiset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyy ensi talveksi icebugit hankkia :D

      Poista

Lähetä kommentti