kasvimaalla kiirettä

En malttanut odottaa sateisiin...

Kyllä vaan salakavalan nopeasti lähti lumet. Kolmisen viikkoa sitten potkin viimeisiä jäitä pois ja nyt onkin kädet täynnä töitä ylipitkän nurmikon leikkuuta myöten! Olen myös totaalisen myöhässä kaikkien kuvieni kanssa, sillä narsissit ovat kukkineet jo useamman päivän. Enpä muista, milloin olisi toukokuussa luonto ollut tässä tilassa ♥

Kuvia huhtikuun viimeisiltä päiviltä

Tässä on ollut viimeisimpänä perunoita, 2000-luvun alussa siis. Käänsin maan kasvimaanpohjaksi. Voikukalla on muuten ihan mahdottoman paksut juuret!


Lahopuutarhaan laatikot siivottiin. Ruskeaan laatikkoon siirsin mansikantaimet. Pienemmistä puskee raparperia ja ruohosipulia nyt jo niin, että ensimmäisen sadon taitaa saada loppuviikosta. Kannoimme tuonne myös valkoisen puulaatikon, johon laitoimme perunat.



Kasvimaan käännettyäni kitkin rikkaruohoja ja myrkytinkin pohjan. Sen jälkeen laitettiin ensimmäiselle palstalle mullat päälle ja palsternakan siemenet itämään. Saas nähdä itävätkö, sillä tämä kuumuus on ollut vähän haasteellinen. Olen kantanut vettä ahkerasti, mutta pintamullassa olevat siemenet ovat ehkä saaneet vähän siipeensä. En tosin tiedä, kauanko palsternakan itämisessä menee, mutta ehkä luovutan ensi viikolla.

Samaan kasvimaahan siirrän myös kaalintaimet, joista muutama on vielä hengissä ja jopa vähän kasvanutkin. Punajuuren siemenet odottavat vielä, mutta nekin pitäisi saada ensi viikon aikana maahan. Kuten näkyy, penkistä puskee hullun lailla rikkaruohoa ja päivittäin saakin kitkeä.

Alla oleva kuva on viikonlopulta ja sekin näyttää jo vanhalta. Nurmikolla on nimittäin voikukkia ja koivuissa jo isommat lehdet.

Ihanaa aurinkoa ja puutarhapäiviä ♥

Kommentit