diy: huulivoide



Lisää diy kosmetiikkaa tulossa tämänkin jälkeen. Joulupaketteihin (ja itselle yksi) tein tänä vuonna huulivoiteet. Pieniä vaseliinipurnukoita tulee ostettua kaupasta valmiinakin, mutta itsevalmistaminen tulee edullisemmaksi. Ja tällöin myös tietää, mitä melkein suuhunsa laittaa. Monissa ohjeissa käytetään mehiläisvahaa, mutta moni lahjansaajistani on allerginen hunajalle. Korvasinkin mehiläisvahan soijavahalla, mikä tekee valmisteesta samalla vegaanisen.

Tilasin huulivoiteelle purkit ja soijavahan, sekä tuoksun Saippuapajalta. Valmistus oli nopea ja helppo. Tosin nyt vasta toisesta vahingosta viisastuin, ettei öljyä voi värjätä vesipohjaisella värillä. Tuoksua en itse käyttänyt herkän kohderyhmän vuoksi, mutta mikään ei estä lisäämästä omaan tekeleeseen tuoksua. Voiteen kovuutta voi säädellä vahan ja öljyn suhteen mukaan. Mielestäni öljyä ei tarvinnut kovinkaan paljon. Soijavaha tuli pussissa ja siksi se on mitattu grammoissa, kookosöljyä laitoin ihan rippusen. Ymmärtääkseni vaha tekee voiteesta kiinteämmän, öljy pehmeämmän, makuasioita. Huulirasvapuikkoon pitää tehdä kovempaa, purnukkaan ei ole ihan niin just tarkkaa.

25ml huulivoidetta tarvitset
25g Soijavaha
1tl Kookosöljy
Halutessasi väri ja tuoksu

Sulata vaha ja öljy kattilassa ja lisää haluamasi väri ja tuoksu. Availe purnukat ja käytä apuna ruiskua, kun täytät purkkeja. Ruiskulla on helppo myös mitata sopiva määrä, jolloin vahaa ei ole aivan piripintaan. Valmiit purkit vain kiinni ja jäähtymään. Jäähtymisessä ei mennyt kauan ja tuloksena oli suloisen vaaleanpunaisia huulivoiteita. Päälle vain etikettinauha ja sillä valmis.

Yksi voiteista onkin jo itsellä käytössä ja tykkään. Taidan tällä menolla tehdä jatkossa monetkin kosmetiikkatuotteet itse. Tästä idea pukinkonttiin, ellei ollut jo tuttu resepti :)

Kommentit

  1. Jennyn kosmetiikkateollisuudessa ei varmaankaan tehdä eläinkokeita, vaan tuotteet testataan Jennyllä itsellään… ;-)

    VastaaPoista
  2. Haha, hyvä huomio! Itselläni tosiaan testaan ennen paketointia :D

    VastaaPoista
  3. Nää ohjeet on niin ihania! Lisää näitä :-)

    stoori.fi/hennamaista

    VastaaPoista

Lähetä kommentti