rusettipanta ja tuubihuivi



Olen jo jonkun aikaa kaipaillut uutta itsetehtyä huivia. Novitan Deko (kampanjatuote) hurmasi minut Tokmannin hyllyllä ja lähti oitis matkaan. Langassa on 52 % akryylia, 30 % polyamidia ja 18 % villaa. Lanka sopii erityisesti sisutustuotteisiin, mutta tuubihuiviin tarvitaan myös paksua lankaa. Voisin hyvin kuvitella langasta myös jättineulepeiton! Mutta takaisin huiviin, loin käsivarrelle kymmenisen silmukkaa ja tv-sarjaa katsellessa oli huivi valmis. Pelkkää oikeaa neulosta kudoin. Huivi on miellyttävän pehmoinen ja väri sopii ihanasti syksyyn ja jouluun! Tällä hetkellä kuljen vielä vihreässä syystakissa, mutta tummanpunainen sopi myös tummansiniseen talvitakkiini.



Rusettipannan kudoin Silver Soft langasta. Akryylilanka ei kutita, mutta ei ole myöskään erityisen lämmin. Rusettipanta sopii kuitenkin hyvin raikkaaseen syyssäähän. Alkuperäinen ideani oli panta, johon olisin virkannut kukan. Yritykset menivät kuitenkin myttyyn ja kiukustuin suuresti. Rusettipannan ohjeen löysin täältä, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Omilla väri- ja lankavalinnoilla panta on juuri sellainen kuin haluaa, myös niin leveä kuin haluaa (ite loin muistaakseni 16silmukkaa). Rusettipanta eroaa kivasti joukosta, en ainakaan ole näitä hirveämmin nähnyt.

Koska pannan tekeminen oli mieluisaa puuhaa, eikä langanmenekki ole kohtuuton, olen tehtaillut näitä urakalla eri väreissä joulupaketteihin. Ehkä, jos joku tarvitsee, niin näitä liikenee vaikka joulumyyjäisiinkin :)

Kommentit