rv21+5 - raskauskuulumisia

Ihan havahduin, että varmaan tästä raskaudestakin voisi jotain kirjailla, kun vielä on raskaana. Aika on mennyt aika nopeasti, kun mitään varsinaista "synny jo" asennetta ei ole. Oikeastaan rakenneultrassa havahduin, että kohtahan tulee kiire, sillä en ole hankkinut  m i t ä ä n. Rakenneultrassa kävin viikoilla 19+6 ja siellä kaikki hyvin. Näkyvyys oli kuulemma epätavallisen selkeä ja jalkovälin perusteella Papu on poika. Jos jostain syystä syntyy tyttö, olisi kyllä mielenkiintoista tietää, mikä se kolmas jalka näytöllä oli :D

Raskaustuntemuksia, sillä niitäkin joitakin on... Selkäkipu on jatkunut viikkoja, oliskohan alkanut rv16 paikkeilla. Yöllä selällään nukkuessa on pidettävä tyynyä jalkojen alla, kyljellään ollessa jalkojen välissä. Tämän avulla selkä ei rasitu yöllä niin voimakkaasti ja aamulla pääsee sängystä ylös. Jonkin verran olen jumpannut, mutta viheliäisesti selkä ärtyy välillä enemmän, välillä vähemmän. Selkävaivoja ei ole ollut ikinä ennen. Ehkä kasvava maha alkaa muuttaa ryhtiä ja rasittaa rankaa jo nyt? Kipu tuntuu vihloen kävellessä ja viime viikolla on saanut laitettua ruokaa uuniin, saati että olisin kumartunut ottamaan pois. Sairaslomalla ollaan siis...

Supisteluja tulee jos touhuan (minun) normaalisti. Vähän rauhallisemmin pitää ottaa, eikä aggressiivisesti siivota asuntoa, kanitarhaa, lenkittää koiria ja hosua kaikkea muuta. Työntekoakin tämä jossain määrin haittaa, sillä palkkaa ei makseta siitä että "tekee vähän omaan tahtiin". Keikkaillut nyt vain olenkin ja niistä kivasti selvinnyt, nyt tosin flunssa kaatoi petiin :( En tiedä voiko raskaus vaikuttaa vastustuskykyyn, mutta tuntuu että saan jatkuvasti flunssan. Ennen flunssat menivät myös nopeammin ohi, nyt yskää jo tukkoisuutta on taas jo viidettä päivää. Edellisen rajun flunssan vuoksi se varsinainen vaelluskin jouduttiin skippaamaan.

rv20+3


Jotain muuta? Jos ruokaväli venyy liian pitkäksi ja syön ähkyn, saa vartin sisään juosta vessaan laattaamaan. Jos seisoo liian kauan, alkaa päässä humista ja huimaa ja pyörryttää. Liian kauan seisominen tarkoittaa esimerkiksi koirien kanssa ohjeiden kuuntelua hallilla, kymmenen minuuttia on aika äärirajoilla. Alhaisen verenpaineen vuoksi ruokaan on pitänyt lisätä suolaa, rasvaakin muista syistä. Rautalisää olen syönyt jo melko pitkään, siitä huolimatta arvo on neuvolassa mitattuna joka kerta laskenut. Vielä ollaan yli sadan kuitenkin, eikä toistaiseksi väsytä ylenpalttisesti.

Hankintojakin on alettu tekemään, kyllähän me saatiin siis tuttinauhaa ja vauvansukkia jo heti testistä kerrottuamme. Vanha pinnasänky osoittautui liian vanhaksi ja turvallisuusriskiksi, joten sukulaisista löydettiin joutilaana oleva pinnasänky. Emmaljunga vaunutkin bongattiin käytettynä. Eivät varsinaisesti kiireinen hankinta, mutta haluan opettaa koirat kulkemaan vaunujen kanssa jo nyt. Sitteriä ja muuta pientä on saatu, mutta käytännön juttuja puuttuu vielä. Ensinnäkin makuuhuonetta pitäisi järjestellä. Lipasto on saatava vauvanvaate/-tavara käyttöön ja tämän vuoksi tarvitsemme vaatekaapin (vanha siis hajosi).

Fiilikset ovat kaikenkaikkiaan hyvän, vähän ehkä jo jännittää. Supistuksia todella pelästyin, onneksi ei mitään hätää kuitenkaan. Liikkeet olen tuntenut jo viikosta 16, nyt pari viikkoa ne on tuntenut myös kädellä. Etenkin makuulla myös näkee, että joku potkii kovasti vatsaa :D Tällä hetkellä viikkoja on 21+5 ja vatsa onkin nyt lähtenyt oikeasti kasvamaan ihan reippaalla tahdilla. Jospa vielä muutaman kerran kirjoittelisi raskaudesta ja saisi uusia masukuviakin, ennen kuin asukki putkahtaa maailmaan.

Kommentit

  1. Iik ihanaa :3
    Onko koirat reagoineet vielä ollenkaan raskauteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein tiedä :D Alkuraskauden pahoinvointia pelästyivät kyllä. Sohvalla maatessa kumpikin tuijottaa masua ja ehkä nuuskuttelevat minua aiempaa enemmän :D muuta ei ole vielä havaittavissa, tämän viikon aikana aletaan harjoitella vaunujen kanssa lenkkeilyä.

      Poista

Lähetä kommentti