pipo ja kämmekkäät



Viimein sattui auringonpaiste ja siskon aikataulut yksiin, joten pääsin ikuistamaan ensimmäiset neulomistulokseni. Seikkailimme loppukesästä Lankamaailmasta tehden hyvät (ja hintavat) hankinnat. Ajatuksenani oli kutoa minulle syksyksi pipo ja siihen sopivat kämmekkäät. Pidän kahden langan kutomisesta kylmän kelin asusteissa, joten pipoon valikoituivat Kristal Titan Wool ja Silver Soft langat. Kristal on ihanan pehmeä ja lämmin, sekä kivan neutraali väriltää. Vaalean beigen sävyisen valitsin, parhaiten tulee esiin yksivärisessä tupsussa. Silverin pinkkikirjava oli miellyttävän värinen ja raikas.

Oikeanurja tekniikalla kudoin pipoon resorin, muutoin pelkkää oikeaa. En ole vuosikausiin kutonut pipoa, viimeksi koulussa ja silloin tulos oli käyttökelvoton. Jotain kuitenkin jäi aivosopukoihin ja tällä erää valmistui ihan kelpo pipo. Olen työni jälkeen tyytyväinen, pipo on sopivankokoinen, eikä tekeminenkään tuottanut kovasti päänvaivaa. En enää muista, paljonko silmukoita loin tai mitään muutakaan. Pelkällä summittaisella mutulla luomus syntyi.



Silverin rullasta jäi reilusti jäljelle, joten kudoin siitä kämmekkäät. Kämmekkään siksi, että kynsikkään ja tumput ovat liian työläät ja vaikeat. On helpompi kutoa vain yhtä pötköä. Kämmekkäissäkin peukalonpaikka osoittautui haasteelliseksi, se ei tullut ihan ulkomuistista. Pienen patentoinnin ja taiteilun jälkeen onnistui. Tai ainakin peukalot mahtuvat keskenään erikokoisiin aukkoihin. Ja lapasosa pysyi sitten loppuviimein kasassa vaikka lankoja epämääräisesti kiristelinkin.

Sekä pipo että kämmekkäät ovat olleet ahkerassa käytössä. On palkitsevaa nähdä valmis lopputulos, etenkin kun se pääsee käyttöön. Olen löytänyt neulomisintoni uudelleen ja puikot heiluvatkin ahkerasti iltaisin. Pari muutakin luomusta on valmiina ja lahjaideoitakin nämä ovat poikineet.

Mitä sinä olet viimeaikoina kutonut? :)

Kommentit

  1. Nyt tuokin selvisi, eli nuo käden lämmittäjät ovat siis ”kämmekkäät” :-)

    Näin ensimmäisen kerran sellaiset kotikulmien kirjaston ”tädillä” ja kysyin häneltä, mikä hauskan näköisten lämmittäjien nimi on, mutta hän ei ihme kyllä tiennyt. Vaan nytpä tiedän ja täytyypä muistaa kertoa tieto myös mainitulle kirjastotädille, mikäli hänet vielä joskus tapaan… :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah, aijaa! :D En tiedä onko kämmekkäät virallinen nimitys, mutta se kuulostaisi sopivan sarjaat sormikkaat, kynsikkäät jne. Kerro ihmeessä kirjastotädille, mitkä hänen käsissään ovat :)

      Poista

Lähetä kommentti