aamutunnelmia ja arvonnan voittaja



Kiitos kaikille arovontaan osallistuneille ja postaustoiveet esittäneille. Voittaja on arvottu ja häneen on otettu sähköpostitse yhteyttä. Arvonnan voittaja on siis Maria Heinonen, onnea :)

Talvisesta kelistä onkin saatu nauttia pidempään, kuin aluksi ajattelin. Eilen aamulla lähdettiin koirien kanssa metsään, sieltä postauksen kuvat. Aurinko nousi kirkkaana, mutta pariin otteeseen tuiskutti luntakin ihan urakalla. Tänään aurinko paistoi koko lenkin. Paikoin kertynyt lumi oli tiivistynyt niin, että kantoi koiraa. Hankikanto lokakuussa, täällä :D

Ilma oli ihanan kirpeää ja raikasta. Joutsenlauma kaakatti pellolla, olivat kovin huolissaan ohikulkemisestamme. Kaakatus kuului tosin kauas metsään, että joko siellä oli konsertti menossa myöhemminkin tai joku häiritsi niitä taas. Keräilin lenkiltä vähän askartelumateriaalia mukaan, sekä kaneille kimpun mustikanvarpuja.



Liikun vain harvakseltaan yleisillä lenkkireiteillä tai muiden käyttämillä poluilla. Tykkään kulkea luonnon rauhassa ja löytää kaikkia kauniita paikkoja. Toisinaan löytöretkireiteillä on omat haasteensa. Olemme mennen tullen menneet tuon "puron" yli. Nyt kesän jäljiltä siellä ei näkynyt yhtäkään askelmakiveämme ja virta oli aika vuolas. Huomasin myös liikkumiseni olevan kankeampaa ja mahani kanssa en mielellään tekisi pituushyppyjä kaatumisen uhalla. Pitänee ehkä harkita jatkossa enemmän sellaisia ihmiskelpoisia reittejä?

Syvemmälle metsään mennessä löytyy helposti eläintenpolkuja. Eläinten kulkureitit ovat kapeita ja kiemurtelevia, sekä kulkevat paikoin vaikeassa maastossa. Niitä pitkin löytää kuitenkin mitä ihanimpia maisemia, koloja ja saa lenkkeihin ihan uutta näkökulmaa. Metsässä menikin hirven ja peuran jälkiä ristiin rastiin. Toki nyt on myös metsästyskausi, mikä lisää eläinten liikehdintää. Yhdet tassunjäljetkin löysimme, vähän kissankäpälää isommat. Jäi arvoitukseksi, kenen ne olivat.



Toivottavasti aurinko ja pikkupakkanen pysyisivät vielä jonkun aikaa. Näissä keleissä ja tunnelmissa on mukava siirtyä marraskuun puolelle. Joululahjani on jo suunniteltu ja ideoita riittää. Olen vähän "tekemistä vaille valmis" tyyppiä, nyt pitäisi oikeasti ryhtyä hommiin. Päädyin tänä vuonna tekemään hyvin paljon itse, mutta ideatahdillani tulee kiire toteuttaa kaikki luomukset. Valmiista tekeleistä tulee tänne bloginkin puolelle juttua ja ehkä diy ohjeitakin :)

Kommentit

Lähetä kommentti