hän on Oikku


Saanko esitellä, uusin kanivahvistuksemme neiti Oikku! Viralliselta nimeltään Oikku on Tuhkimo, mikä sopii mainiosti, sillä Vekku on Ariel. Jos jollekin syntyy kani kasvattinimeltään Ruusunen, niin ehkä se pitää ihan nimen perusteella hankkia kolmanneksi. Vekku sai nyt joka tapauksessa pikkuisen ranskanluppa Oikun seuralaisekseen. Pieni vauvapupu on tänään n. 11viikkoa vanha ja oikein reipas tutkimusmatkailija. Oikku ei vain arvostanut, kun sen tutkimusretkeä häirittiin kameran kanssa, epäilyttävää suorastaan.

Päivän pari Oikku saa olla keittiössämme ihmettelemässä meitä ihmisiä. Koiratkin otetaan huomenna viereiseen huoneeseen portin taa, tänään saa ihmetellä vain hajumaailmaa niiden osalta. Oikun ulkoaitaus on loppusilausta vaille valmis ja piakkoin pikkuinen pääseekin ulkoilemaan. Oikku taitaa alkuun ulkoilla vain päivisin, sillä en sitä malttaisi vielä ulkoistaa. Ympärivuotista ulkoilua ajatellen ulkoiltava on kuitenkin ja viikon sisään Oikku muuttaakin Vekun kaveriksi ulos. Oikun ja Vekun ulkoaitaukset ovat siten vierekkäin, että kun kanitytöt tutustuvat ja ovat sopuisia, voi takakulmasta leikata verkon pois. Näin kaneilla onkin sitten isot tilat koiratarhan vieressä.

Oikusta kasvaa toivon mukaan iso ja yhtä leppoisa ja mukava kani kuin Vekkukin on. Nyt vain touhuillaan ja tutustutaan paljon, jotta vapaana ulkoilukin on sitten vaivatonta ja turvallista. Oikun puuhista tulee myös videota sitä mukaa, kuin ehdimme tutustua.

Kommentit

Lähetä kommentti