puputusta sadepäivään



"Siis miksi mä en oo päässyt someen!" No nyt on Vekku vähän päässyt unohtumaan, kamera on ollut kyllä ruutuja täynnä ja aikaakin olisi ollut, mutta. Maaliskuulta sisäkuvat, toukokuulta ulkoilut. Meidän patakanille kuuluu hyvää. Vekku ihan vallan reipas ja röyhkeä, se istuu milloin keittiön kaapin hyllyllä tai olohuoneen sohvalla. Ahmatti on, niin maistuu sipsit ja banaanit, ihan kaikki mihin kani ylettyy. Yritäpä ostoskasseja tyhjentää tämän kanssa, niin jääkaapissakin on ihan tosi tuoretta kania.

Vekku onkin nyt iältään jo puolen vuotta, aika rientää. Niin mainio touhupupu kun on. Kuvissa näkyykin vähän temppuharjoittelujen oheistoimintaa, viimeisimpänä Vekku oppi halaamaan koiraamme Savua. Nyt työn alla on jo muutama uusi temppu.



Vekku on päässyt nyt reilusti ulkoilemaan, kun viimein alkaa vihertääkin. Ihan hirvittävän huono kasvimaa-apulainen, Vekun mielestä kaikki on jo istutusvaiheessa syötävää. Muutoin se on miellyttävää pihaseuraa, mihinkäs  se lähtisi, kun ruokaa on mussuttaa mielin määrin. Mihinkäs muualle kuin talon alle... Vanhan talon alla tilaa piisaa ja seinustalla on koloja mielin määrin. Mikäs siellä rallatellessa. Kolme varttia Vekku rallatti edes takaisin, kun häädettiin koiralla talon alta pois, estettiin menemästä auton alle ja yritettiin ohjata avonaisesta ovesta sisälle. Kyllä se pupuselta sitten kunto loppui ja melkein sopuisasti antautui. Nyt vain verkkoa talon pieleen, niin voi sitten taas ulkoilla ilman vaikeita piiloja.

Ulkotilat on suunniteltu, toteutetaankin heti, kun saadaan tekotarpeet kasaan. Vanhasta koirankopista tuunaillaan mökki, pienennetään vain suuaukkoa. Koirien tarhakin siirrettiin koivikkoon, siihen viereen tehdään sitten kanin tarha. Koirien tarha toivottavasti nostaa vieraseläinten kynnystä tunkeutua kanin luo. Toisaalta vanha koppi on niin jämerää tekoa, että kun kani sinne pujahtaa, ei sinne mikään muu mitenkään pääse. Rehevässä maastossa riittää kanille tuorettakin sapuskaa ja pikkupuukin ulkoasumukseen taitaa jäädä.

 

"Koti sitä tarvitsevalle" rintamalla alkaisi pikku hiljaa näyttää hyvältä. Vekulle on etsitty leikattua urosta kaveriksi ja nimenomaan sellaista, joka kotia kaipaisi. En ole ronkeli, haluan vain tarjota hyvän kodin oikeasti sitä tarvitsevalle. Ensi viikolla saan toivottavasti lisätietoa :)

Blogiin tulee jatkossa toivottavasti enemmänkin kaniasiaa, josko sitä ahkerammin ainakin kuvia jakaisi. Kaneille tulee myös omat esittelysivut ja ulkoasuakin taidan vähän tuunailla eteenpäin. Vekku toivottelee kaikille makoisia voikukkamaita ja lämmintä kesää!

Kommentit