luovaa hulluutta



Ei anneta pienen lumipeitteen maassa haitata, tällöin ehtii sisällä puuhata vaikka mitä. Ystäväni kanssa olemme antaneet mielen levätä ja istutimme jos jonkilaisia kasveja purkkeihin ja ruukkuihin. Askartelimme myös useammat kappaleet kokedamoja, kun sammalta omassa pihassa riittää. Ensimmäisen kokedamani tein muratista.

Kokedama on yllättävän helppo tehdä, kun vain katselee muutamia kuvia valmiista ja saa jonkinlaisen selvityksen tekovaiheista. Juuripaakun ympärille vain asetellaan sammalta ja tämän jälkeen narua tai rautalankaa kieputellaan ympäri haluttu määrä. Murattikokedama on ulkokäyttöön, kunhan kelit lämpiävät. Sen jätin melko pörröiseksi ja kiinnitys on rautalangalla.

Tein heti seuraavana päivänä kaksi uutta kokedamaa, joita koristavat valkoinen ja pinkki hyasintti. Näihin käärin sammaleen tiukemmin ja myös sidokset ovat sievempiä. Toisen kokedaman vein vanhemmilleni. Hirmu kivoja askarrella omannäköisiksi, ehkä joku päivä meidän kaikki huonekasvit riippuvat sammalpalloista pitkin ikkunanpieliä? :D

Kommentit