projekti keittiö - oliivilehto ja jääruusu



Ensimmäinen katsahdukseni omaan keittiöön. Siis kun olin tuonut sitte evästä ja jätesäkin. Ja tyhjentänyt sieltä astioita. Räiskyvän oranssit kaapit, huomasitteko? Oranssi on ihan kiva väri, mutta se ei ole minun keittiöni väri yhdistettynä sinisiin tuoleihin ja vihreään kukkakaakeliin... Asunnosta löytyi vanha ruokapöytä. Se on vielä työn alla, ja valmiina se vaihtuu keittiöömme. Myös tuolit ovat työn alla, ne eivät jää sinisiksi. Kukkakaakelit ovat nykyisessä värimaailmassa aika kivat, mutta mitäs me noille kaapeille...



Voi tuota väriloistoa... Kaverin kanssa tuumailimme keittiön värimaailmaa. Halusin, rauhallisen, vanhanaikaisen ja mummonmökkiin sopivan värin. Mutta en mitään retroa. Veljeni tuumasi, että kaapistot voisivat edelleen olla kaksiväriset, runko valkoinen ja ovet ja laatikot haluamallani värillä. No ne vanhat kaakelit, niistä mallailtiin mahdollisimman kiva vihreä ja sitten Bauhausiin shoppailemaan.

Maalin valitsemisessa meni ihan tolkuttoman kauan. Löydettiin maanläheiset lämpimät sävyt. Ja kuinka ollakaan, sen kategorian vihreitä oli ainakin sata. Oliviililehto vihreä tarttui mukaan ja sen kaveriksi valkoinen jääruusu.



Ja ei kun tuumasta toimeen! Rapsuttelimme puukolla suurimmat maalilohkeamat pois. Jynssäsimme kaapistot puhtaiksi kidesoodalla, joka samalla karhensi pintaa. Pesemisessä menikin muuten aikaa, sillä keittiön kaapistot ovat lähes poikkeuksetta enempi vähempi rasvaiset. Pesum jälkeen kuivaus, teippaus ja pohjamaali. Seuraavana päivänä sitten itse maalia päälle. Ja sitä maalia, eritoten valkoista laitettiinkin kolme, osin neljästikin. Oranssi nimittäin paistaa aika sitkeänä sissinä läpi.



Monen päivän puurtamisen jälkeen maalaukset ovat kokolailla valmiit. Keittiöön tuli myös vihreät verhot ja vihreä kello. Valmiiseen pöytään on tulossa myös vihreä kaitaliina. Olen tulokseen tyytyväinen, suurin homma kaapistoissa on nyt tehty. Yksi työtasolevy tulee vaihtumaan, joten sitä ei tullut kovin huolellisesti maalattua. Eiköhän se siinä muutaman viikon mene. Keittiössä on vielä muutoin kaikki aivan sekaisin ja tavarat hakevat paikkaansa. Itse kaapistot ovat kuitenkin nyt keittiöön istuvat. Ensimmäiseksi tuunaamakseni sisustuskaluksi, nuo ovat oikeastaan aika kivat. Tosin, ensi kerralla tiedän monta juttua, mitkä teen toisin. Ja pitää nuissakin vielä nuppeja vähän tarkemmin maalata, valkoinen kun vähän levisi, teipeistä huolimatta :D Niih, ja ehkä tuosta tiskipöydästäkin voisi loput maalinroiskeet pestä pois...

Keittiöprojekti jatkuu vielä ja muualla tavarat hakevat paikkaansa. Nyt on kuitenkin aika asettua hetkeksi huilimaan ja mennä lämmittämään ulkosaunaa illanvietoksi.

Kommentit

  1. Kylläpä on jo ilme muuttunu paljon kodissa! :o Ihanat värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyty pistää hösseliks, koska minä halusin muuttaa heti! :D

      Poista
  2. Pyykkikone keittiössä? :D
    Hurjan paljon kivanpi näin maalattuna, ekoja kuvia kun katoin niin mietin vaan että mihin sä oot lusikkas pistäny, muttta hyvähän siitä tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan, jälkikäteen tehty vessa on kovin ahdas ja näin vanhassa tönössä ei kovin montaa vesipistettä ole :D Tuossa se on nyt kaksi päivää toiminut aika näppärästi, vaikka ensin ihmettelin itsekin...
      Hahhahaa, kaikki minkä voi maalata voi myös pelastaa :D Ja jos se olisi käynyt liian vaikeaksi, olisin hakenut uuden kaappisarjan jossain muussa, kuin retro oranssissa värissä.

      Poista
  3. Tulipa siitä kiva! Maalaatko vielä tuon puisen vitriinin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiton. Miten arvasitkaan? :D Maalaan joo, siitä tulee varmaankin läpikuultava valkoinen :)

      Poista
    2. :D Pisti niin silmään tuo yks ruskee, sithän se valkeena sopii tonne kun nenä päähän !:)

      Poista
  4. Onpas ihanan näköinen tuo keittiö nyt :3 Tulee kaipuu ja halu saada oma talo nyt!:D
    Pyykkikone keittiössä ei ihmetytä mua yhtään, sillä meilläkin on pyykkikone keittiössä, sillä suihkutilassa on niin vähän tilaa eikä oikein muuallekkaan mahdu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo täälläkään ei tuon kokoinen pyykkikone tuonne vessaan mahdu, siis jos siellä aikoo suihkussakin käydä :D

      Poista

Lähetä kommentti