maitotonkat - lyhty ja koiranruokasäiliö



Löysin vintiltämme parilitraisen maitotonkan. Riemuitsin heti mitä kaikkea sellaisella voisinkaan tehdä, vaan puntaroin hetken, tuunaanko hienoa löytöä lainkaan. En kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta. Porailin tonkan yläreunan epämääräisesti kahden kokoisia reikiä täyteen. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä tähtiä, mutta koska en juuri ikinä poraa mitään, kaikkein vähiten metallia, tyydyin vain tekemään reikiä.

Reiät ovat siksi yläreunassa, että kesän ja valosan ajan tullen pieneen tonkkaan voi laittaa kukkia. Kauniimpaa maljakkoa ulos saa hakea ♥ Varsinaisesti tuo ei valaise, reikiähän pitäisi olla paljon enemmän sellaista varten. Mutta riittävästi se tuikkii tuolla pimeässä saunan nurkalla, siellä kun ei ole valoa.



Kun kerran löysin tuon pienen, niin hankin heti seuraavana päivänä isommankin tonkan. Torissa oli muuten kohtuu hyvä tarjonta, erikokoisia ja hintaisia tonkkia. Tampereelta mukaani lähti 30litrainen ja hyväkuntoinen, kannella ja ketjulla varustettu tonkka.

Ihan ensimmäiseksi se pestiin ja tämän jälkeen spraymaalattiin valkoiseksi. Taiteilin sabluunat tekstiä varten moneen kertaan pahville ja paperille. Koetin tehdä kirjaimet yksittäin, sitten koko sanan, eri fontilla. Kun mistään ei tullut yhtään mitään, kiukkuisena raastoin mattopuukolla kirjailun Dogfood sanomalehdelle. Olin jo niin ärsyyntynyt puunaamisesta ja pään raapimisesta, että en edes teipannut sabluunaa kunnolla kiinni ja siitäpä suttuinen tulos.

Ottaen huomioon, että en todellakaan ole mikään maalari ja visioni oli paljon lennokkaampi ja upeampi, niin lopputulos on kuitenkin ihan nätti. Teksti on kivan epätasaisen suttuista ja kömpelöt O kirjaimetkin näyttävät ihan sopivilta tuohon. Ja onpahan minun näköiseni, huolimaton ja suttuinen.

Jos jollekin jäi epäselväksi, niin tästä tuli koiranruokasäiliö. Ja se pääsi nyt illalla keittiöön. Täytän sen joku päivä. Ensi viikolla meille tulee otus, joka tasaiseen tahtiin tyhjentää sitä.

Kommentit

  1. Tosi kiva idea koiranruuan säilytykseen! Meillä olis kotipuolessa jotain tonkkia, täytyy muistaa tää sit ku muuttaa isompaan asuntoon. Tänne yksiöön ei nyt valitettavasti mahdu tonkkaa.:/ Sabluunajutuissa vinkkinä: tee kontaktimuoviin sabluuna niin se on helppo lätkästä kiinni maalaamisen ajaksi.:) Oon joskus harrastanu t-paitojen tuunausta ja silloin käytin paljon kontaktimuovisabluunaa.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten en tajunnut :D Kiitos vinkistä, ens kerralla sitten ;)

      Poista
  2. Ei vitjat miten magee tuo ruokasäiliö on! Tuo ois aika kätsä meillekin, kun ruokaa menee koirille tosi paljon :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) joo ajattelin että säkkiä näppärämpi säilytysastia voisi olla tonkka.

      Poista
  3. Toi säiliö on hyvä ja tekstikin on just hyvä kun on tommonen!

    VastaaPoista
  4. Hyvä idea tuo tonkka, täytyykin laittaa korvan taakse :)

    VastaaPoista
  5. Magee tuo koiranruokatonkka! Ja toi teksti on just hyvä, sopii ilmeeseen :D Meillä pitäisi olla koiranruuat sellasessa kermavaaleessa isossa metalliämpärisäiliöasiassa mutta meikäläinen on käyttäny sitä pyykkikorina enkä oo saanu aikaseksi laittaa sitä parempaan tarkotukseen.. :')

    VastaaPoista

Lähetä kommentti