välikausitakin piristys

Esittelykuvat © Milla V.



Välikausitakkini on ollut minulla useamman vuoden, ammattikoulusta asti. Isosta halpavaateketjusta ostettu alennustakki osoittautui aika kestäväksi. Taskut tosin kuluivat, koira söi toiseen päänsä mentävän reiän ja toinen vain kului puhki. Vetoketju on onneksi ehjä. Monessa mukana ollut takki on vuosiensa jälkeen muuttunut hiukan nuhjuiseksi ja rähjäiseksi. Taskut odottivat korjaamista kaksi vuotta.

Syksyllä päätin, että takki ei olisi vielä tiensä päässä, vaan ainoastaan korjauksen ja tuunauksen tarpeessa. Ompelit taskuihin paikat ja pyöräytin nuhjuisen rutkun ensi kertaa pesukoneessa. Tuumailin tovin ja toisenkin, miten takkia tuunaisin. Kotona oli ainoastaan farkkukangasta ja totesin sen vähän liian rohkeaksi tuunausmateriaaliksi kyseiseen takkiin.




Päädyin lopulta kangasmerkkeihin. Niillä takkiin saisi omaa näköä, väriä ja persoonallisuutta. Kangasmerkkejä saa monista päivittäistavarakaupoista, ompeluliikkeistä ja tietysti netistä. Minä löysin mieluisat ihan lähikaupasta. Ehkä myös kiire ja hinku tuunata takkia vauhdittivat ostopäätöstäni. En aivan osannut kaupassa päättää mitä ottaisin ja niinpä otin kaikki söpöt ja kivat. Sen jälkeen tuskailin, miten saan kaikki mahtumaan takkiin.

Hihoihin mahtui kolme merkkiä, tassunjäljet laitoin kiipeämään selkääni (vaihteluksi ei kuraiset jäljet) ja isommat merkit (kanin ja köynnöskukan) asettelin taskujen seudulle. Kaikki merkit vain silitettiin silitysraudalla, mutta moniin ompelin vielä käsin muutaman piston. En usko että etenkään ulkovaatteessa pelkällä liimalla kiinnitetty merkki pysyisi kauankaan. Etenkin kun pikkumerkeissä liimapintaa ei ollut nimeksikään. Liimaaminen toki helpotti ompelua, kun merkki oli jo asetettu paikalleen.

Nyt korjattu ja tuunattu takki on menossa mukana aivan uudella ilmeellä. Olen lopputulokseen tyytyväinen ja takki saa palvella minua vielä toisetkin neljä vuotta. Innostuin kangasmerkeistä niin, että lisää tuunattuja tekstiilejä on tulossa...

Tuunaatko sinä vaatteita, vai laitatko ennemmin kiertoon kyllästyttyäsi?

Kommentit

  1. En ole tainnut koskaan tuunata mitään vaatekappaletta, yleensä kaikki mikä ei ole päivittäisessä tai muussa käytössä (makaavat vain kaapissa) lähtee kirpparille. Olen kyllä tykännyt vuokrata pöydän aina pariksi viikoksi tutulta kirppikseltä ja vienyt sinne aina kaikki roinat ja hyvin on tavarat siellä kelvanneet muille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kans odottaa monta kassia kirpputorikeikkaa :D

      Poista
  2. Juuri sun tyyliin sopiva, ihana! Pakko kyllä sanoa, että raskaus pukee sua vaikka nyt taitaa alkaa olla tukalat oltavat kun viimeisiä viedään :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Ainoa merkittävä muutos olossa on sekava unirytmi ja hitaampi ja kömpelömpi eteneminen. Muutoin ei onneksi ole tukala olo, toivon ettei tulekaan :D

      Poista

Lähetä kommentti