makuuhuoneen uusi ilme

Vanhoja mainintoja makuuhuoneesta



Huh, makkarin huonekalu urakka on viimein ohi! Yllä vanhat kuvat makuuhuoneesta, viime keväältä. Asunnossa valmiina ollut liukuovikaappi tiputti peiliovet kiskoiltaan. Tilaratkaisultaan kaappi oli hankala, sillä se määritteli sängyn paikan. Loppuviimein iso kaappi ei ollut kovinkaan tilava, jolloin jouduin omat vaatteeni tunkemaan lipastoon. Harkittujen hankintojen listalle pääsivät Ikean Brusali sänky ja Brimnes kaapit. Sitten alkoi epätoivoinen säästäminen ja myöhemmin tuskastuttava Ikea päivä.

Vaan saatiin tavarat autoon ja selvittiin kassoiltakin. Mies ahkerana kokosi kaiken, minä hoidin makuuhuoneen siivoamisen ja tavaroiden raivaamisen. Roskaa roskiin, vaatteita pari kassillista kirpputorille ja lipaston päältä keräsin kosmetiikkaa ja koruja pois. Pois kerätty tavara lähtee kirppiksille tai lahjoitukseen sukulaisille, mutta ei takaisin meille.



Uusi sänky on vanhan kaapin tilalla ja sopii tuohon juuri passelisti. Siivouskaapin ovi mahtuu sopivasti aukemaaan, mutta turhaa tilaa ja outoja neliöitä ei jää. Sängynaluslaatikot olivat ihan ehdottomat, silläkin tähän malliin päädyimme. Pienempään laatikkoon laitettiin pyyhkeet ja isompaan yksi peitto ja lakanat. Se mitä ei mahtunut ja mikä  on muutosta asti lojunut yläkerrassa varastossa, ei tarvita. Yläkerran lakanakassin käyn kyllä vielä läpi, mutta sitten joutavat eteenpäin.



Tauluja keräsin joitain pois seiniltä ja siirsin nuo yrttisiivet keittiön oven viereen. Yrttisiivet ovatkin jääneet huomiotta, ovat ihanalta ystävältäni ♥ Lipaston päällisen siivoamiseen kului reilu tunti. Kävin myös pikkukaapin sisällön läpi ja tällä erää lipasto on tyhjä. Käyttämättä ei jää, vauvantavaraa on alkanut pikku hiljaa kulkeutua nurkkiin. Yksi body ja muutama muu pieni tavara odottavatkin jo lipastossa.

Kaapisto mahtui makuuhuoneen toiselle seinustalle nippa nappa. Kulunut seinä josta koira on syönyt tapettia, olikin ihan kiva peittää. Kolmiovisessa kaapissa on kaikki henkaritavara, juhlakengät ja miehen vaatteet. Pikkukaappiin laitoin omani, joku päivä aion käydä vaatekaapin vielä erikseen läpi ja tyhjentää sitä reilusti. Ei se nytkään huono ole, mutta ei ihan niin ilmava, kuin haluaisin.



Makuuhuone on nyt huomattavasti enemmän meidän näköisemme. Ensimmäistä kertaa me mahdutaan oikeasti samaan sänkyyn. Tai onhan me mahduttu pitkään ja samanlailla jatketaan että minä koko sängyllä ja mies roikkuu reunalla... Ei nyt ihan, tilaa oli mukavammin ja uusi patja tuki selkää hyvin. 

Makkari näyttää tilavammalta ja valoisammalta, vaikka tosiasiassa tyhjää lattiatilaa on nyt vähemmän, kuin aiemmin. Huoneen ilmehän muuttuu taas, kun saadaan matot lattiaan. Matot ovatkin olleet jo puoli vuotta pois, koska kuraiset tassut. Kunhan pakkaskausi alkaa, saadaan taas räsyt käyttöön. Pinnasänkykin mahtuu huoneeseen nyt järkevämmin ja lipastosta saadaan hoitopöytä ja säilytystila vauvajutuille. Varsinaisesti ei tarvinnut hankkia uutta säilytystilaa, vaan vaihdoimme vanhat ja rikkinäiset ehjiin.


Tykkään lopputuloksesta ♥

Kommentit

  1. Wau, kyllähän huoneen ilme muuttui ihan hirveästi, tosi raikas lopputulos!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä :) Tavarat ovat vuoden aikana vähän hakeneet paikkaansa, helpotti paljon kun pyykkitelineen ja keinutuolin sai olkkarin nurkkiin :D

      Poista

Lähetä kommentti