diy: kuorintavoide


Kuorintavoide on helppo ja nopea valmistaa itse. Kemikaalittomat hygieniatuotteet ovat nousussa ja itse käytän vallan tällä ohjeella tehtyä kuorintavoidetta. Lisänä seassa on vain kuivattua appelsiinin kuorta. Voide levitellään pesulla iholle, hyvin pieni määrä riittää ja huuhdellaan pois. Kookosöljy kosteuttaa ja sokeri kuorii. Kuorimisen voi hoitaa eri sokereilla (hieno, ruoko, kide), kahvinpuruilla tai merisuolalla, makuasia. Itse käytin hienosokeria, sillä se sopii kohderyhmälleni parhaiten. Nämä purkit ovatkin lähdössä joululahjoiksi. 

Tarvitset
Kookosöljyä
Sokeria
Halutessasi tuoksun tai väriaineen

Kookosöljy sulatetaan vesihauteessa ja kaadetaan kulhoon. Sokeria saa laittaa ihan reilusti, seosta kannattaa sekoittaa huolella, jotta sokeria menee kaikkiin purkkeihin. Juokseva seos kaadetaan lasipurkkeihin, sokerin määrää voi joutua tasailemaan, sillä se valuu herkästi pohjaan.

Purkit voi laittaa jähtymään jääkaappiin tai muualle viileään. Itse kääntelin purkkeja välillä, jotta sokeri sekottuisi. Sokeri jämähti osassa kanteen kiinni, mutta asia hoitui lusikalla sekoittamalla. Vähän jämähtäneessä öljyssä sokeri ei enää holtittomasti valu pohjaan.

Lasipurkit koristelin virkatuilla kansilapuilla, sekä sitomalla koristenarut. Etiketit odottavat vielä paikalleen asettamista.  Edullista, helppoa, nopeaa ja huomaavaista. 2,2kg kookosöljyä ja 6dl sokeria meni 5 pilttipurkkiin ja 3 suolakurkkupurkkiin. Väriaineen suhteen sen verran huomiota, että vesiliukoinen elintarvike väri värjää vain sokerin. Tämän vuoksi omat purkit näyttävät liukuvärjätyiltä.

Kokeile ja ihastu!
 

Kommentit

  1. Voi miten söpöt virkatut ”hatut” kuorintavoidepurkit ovat saaneet… :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulipa tarjouslangat käyttöön, puoli vuotta pohdin mitä niilläkin tekisin :D

      Poista

Lähetä kommentti