maaliskuun ruokakulut

>
Niin vain tuli ja meni vappu, toukokuu polkaistu käyntiin. Miehen bonusvapaa mahdollisti minulle tänään ns. toimistopäivän, eli rästiin jääneiden läppärijuttujen purkua. Ensimmäisenä maaliskuun ruokakulut, kommentointia ja niihin vastaamista, sekä ristiäiskuvat ja muutama oikea virallinen asia. Sentään sadepäivä, joten ei tule hirveä morkkis ruudun vahtaamisesta :D

Maalinkuun ruokakulut pomppasivat melko hintaviksi, mutta poikkeuskuukausi oli maaliskuu meillä muutoinkin, kuin koronan vuoksi. Mies oli isyysloman johdosta pari viikkoa kotona, valikoi reseptit ja söi lämpimät ateriat kotona. Tämä poikkeaa tavallisesta aika radikaalisti, sillä tavallisesti mies syö kotona vain viikonloppuisin. Tuon parin viikon aikana mielessäni pyöri kaikkea muuta paitsi ruuanlaitto, joten en hirveästi vaikuttanut ostoksiin.

Kun sitten korona julistettiin pandemiaksi, kirjoitin kolmen viikon kotivara ostoslistan. Lähtökohtaisesti en muutoinkaan ollut vauvan ja taaperon kanssa haluamassa ruokaostoksille, mutta nyt korona-aikaan vielä vähemmän. Onneksi tuo kotivara hankittiin, sillä miehen työvuorot venyivät kauppojen aukioloaikojen ulkopuolelle, eikä meiltä sitten kukaan käynyt kaupassa. Viikottaiset tuoretuotteet, sekä huonojen öiden jälkeisinä päivinä sukulaiseni toivat ruokaa oven taa, mikä oli suuri apu ♥

Poikkeuksellisesti maaliskuussa söimme myös valmisruokia, kuten pakastepizzaa, siipiä ja maksalaatikkoa. Edellä mainittuja ei ole tähän talouteen ostettu aikoihin, sillä aikaa ja mielenkiintoa ruokien suunitteluun on riittänyt. Kaiken valmisruuan lisäksi syötiin varastosta kaiken muotoista pastaa pois. Välipaloiksi tein kiisseleitä ja rahkoja, jotta sain pakastimesta viime kesän herukat käytettyä.

Huhtikuun kuluja en vielä ennättänyt laskea, mutta toivon niiden olevan kohtuullisemmat. Ainakin huhtikuun ateriat olivat jo vähän muutakin kuin pastaa ja valmisruokaa, vaikka etenkin ensimmäisiä syötiin pakastimesta.

Täältä tekemättömien töiden ja kuittikaaoksen seasta, mitä mukavinta viikonloppua!

Kommentit