helmikuun ruokakulut

Tässä viimein helmikuun ruokakulut ja niiden läpikäyminen. Suunnitellusta ruokalistasta hiukan poikettiin, parit ostokset jätin tekemättä itse, miehen kanssa kävin kahvilla, kerran kaverin kanssa lounastreffeillä ja loppukuukaudesta söinkin parina päivänä sairaalassa. Kululaskelmaan näitä ulkona syömisiä ei ole laskettu. Koska tekemieni kauppalistojen kanssa ruokaostoksille suuntasi mm. siskoni, kävi muutama väärinkäsitys. Jääkaappiimme ilmestyi voin sijaan tavallinen levite ja Kaslink kauravälipalan sijaan Kalinka pikkujugurtteja. Siskoni mukana kaupassa oli myös Papu, joka oli siskon heräostoksena saanut suklaamunan ja pillimehun, sovitun karjalanpiirakka välipalan lisäksi. 

Kaikista hutiostoksista huolimatta kuukausibudjetti pysyi aika kohtuullisena - söimme monipuolisesti ja mukavasti. Keskimäärin päivässä ruokaan kului noin 10€, eli naamaa kohden noin 3,3€. Kunhan vielä muutaman kuukauden seurailen ruokakulujamme ja pääsen käsitykseen niistä, on tarkoitus kaavailla vähän tarkempia budjetteja. 

Tavoitteista ja suosituksista huolimatta emme syöneet kalaa edes kerran viikossa ja loppukuusta myös miehen dieettiruokavalio lipsui melkoisesti. Jospa maaliskuussa paremmin! Helmikuulta pakastimeen jäi reilusti kasvissosekeittoa, risottoa, pizzaa ja kikhernepihvejä.

Luokittelu ja ryhmittely ruokaostosten suhteen on minulle vielä vähän haasteellista, joten alla taas muutama kohta avattuna.

Makeisiin laskin myös sipsit ja leivonnaiset. Kävi vieraita, teki mieli leffaherkkuja ja muuta sellaista. Summa ei ollut ihan mahdoton, mutta prosentuaalisesti herkkuihin meni ihan liikaa!

Maitotuotteissa on kirjattuna jogurtit, kermat ym.

Juomina meni helmikuussa maitoa, piimää, tuoremehua ja kaapissa oli vielä tammikuulta myös kaurajuomaa.

Dieettiruokavalion kirjaan edelleen erikseen, sillä tavallisesti emme ole ostaneet esim. mehukeittoja tai turkkilaista jugurttia.

Erikoisuuksiin kuului luumunektariinin lisäksi myös tilapäisesti käytetyt maitohappobakteeri tuotteet. Papulle tuli helmikuun alussa ripuli, johon haettiin kaupasta jos jonkinmoista, minkä lapsi sai kurkustaan alas.

Valmisruoka nimikkeen alle kirjasin mm. punajuurisalaatin ja uunimakkaran.

Kommentit