kierros kansallispuistoissa

Viikko takaperin lähdettiin ystävän ja koirien kanssa retkeilemään. Tarkoituksena oli tehdä mukavia päivälenkkejä Helvetinjärven kansallispuistossa, mutta me survastiin kaatosateessa koko 18km ympäri puiston. Käytiin tutustumassa hiljaisempaan pikkupolkuunkin, joka tosin johti suohon ja oli muutoinkin märkä. Märkää oli kyllä kaikkialla, eivätkä hyvän kelin retkivarusteeni palvelleet ihan toivotulla tavalla.

Jalat olivat rämpimisen jälkeen aivan muusia ja suunnitelmista poiketen siirryimme vaatteiden kuivaamisen jälkeen Seitsemisen kansallispuistoon. Siellä oli olikin ihan toipumista ja oleskelua kaatosateessa rämpimisen jälkeen. Pieni lenkki Soljosilla kierrettiin, muuten meni vähän fiilikset kävellä. Varustelistaa tulee kyllä päivittää ja muutenkin vähän tarkemmin kiinnittää huomiota pakkaamiseen.

Oppimaan mentiin ja fiksuina tultiin. Kumpikin puisto kauniita kohteita, Helvetinjärvellä kolu ja haukanhieta ovat miellyttäviä kuvausympäristöjä, Seitsemisissä ehdoton lempparini on Soljasten alue :)

Kommentit