pieniä askarteluja arkea helpottamaan

Olen oikeastaan koko viimeisen vuoden karsinut kodistamme tavaraa suuret määrät. Nettikirppikset ja -roskalavat ovat olleet hyvä apu, osa rojuista on mennyt sukulaisille, pieni määrä kierrätykseen ja jokunen kassi keräyksiin. Vaikka lapsen (ja kohta lasten) myötä jouduttiin tekemään joitain hankintoja ja kesällä saatiin yläkertaan järkeviä huonekaluja (lipasto, arkku ja kaappilipasto), olen silti edelleen ns. voiton puolella. Tavaraa ja etenkin kaikkea turhaa, on meillä huomattavasti vähemmän kuin vaikkapa aikana ennen Papua. Tosin projekti jatkuu edelleen, sillä alhaalta pois kerätyt tavarat odottavat ylhäällä jatkokohdetta ja ylhäällä on säilössä vielä kaikkea sekalaista. Parempi malli yläkerrallakin on jo kuin aiemmin ja tämän vuoden aikana sieltäkin olisi tarkoitus ottaa ensimmäiset kuvat tänne blogiin.

Kaiken karsimisen ja siivouksen ohella olen myös viritellyt kaikkia käytännöllisiä juttuja ympäri asunnon. Keittiön tiskipöytä on monta vuotta ollut hämärä, silllä siinä ei ole mitään valoa. Mies asensi astiakaappiin sitten ledit ja nyt käsitiskit näkee tiskata paremmin. Oikeasti tiskipöytä aika harvoin on tyhjä, sillä pieneen astianpesukoneeseemme ei mahdu kaikki. Tällöin käsin tiskattavien astioiden vieressä odottaa kasa koneeseen meneviä tiskejä. Tuo ideaali "tyhjä tiskipöytä" toteutuu siis varsin harvoi, sillä tiskit eivät ole ihan prioriteetti ykköseni :D


Kyllästyin siihen että Papu kiipeilee vaatekaappiini repimään sieltä alas korut ym. Niinpä omenapuuta karsiessa pistin kaneille sopivan mallisen oksan pureksittavaksi. Tämän jälkeen vain pieni hionta ja pari naulaa, jonka jälkeen risu muuttui koruoksaksi olohuoneeseen. Paitsi että koruni ovat turvassa lapselta ja näkyvillä, ne ovat nykyään myös paremmin tallessa kuin ennen. Ja nyt kun ne ovat näkyvillä, tulee niitä myös käytettyä enemmän. Havahduin myös vasta koruja asetellessa olevani ilmeisen merkkiuskollinen. Kaapista löytyvät kyllä yhdet lahjaksi saadut hopeat, mutta niin arjessa kuin juhlassakin pidän Samaskorun tuotannosta todella paljon.

Makuuhuoneessamme ei ole enää lipastoa, pöytää tmv. joten yöksi kännyköiden laittaminen laturiin tuotti vähän pään vaivaa. Lattialla olevat kännykän tulevat niin helposti sängyn alle potkaistuiksi, että se ei ollut pitkäaikaisena ratkaisuna toimiva. Makkarinkin voisin joskus kuvata uudelleen, sillä sänkyhän on eri seinustalla kuin tänne muuttaessamme ja lipaston tilalla on Papun sänky. Käytännössä tilaa millekään huonekalulle ei siis ole.

Pinterest on onneksi ideoita täynnä, vaikka lompakko onkin tyhjä. Niinpä talon takaa löytyneistä laudoista saatiin pienellä hiomisella oikein näppärä hylly. Autotallissa sattui olemaan kannattimetkin, eikä tuon askartelu vienyt montaa minuuttia. Kuvat tuli otettua tietysti juuri kun sänky on petaamatta ja vallan ilman lakoina - siivouspäivä. Mutta hylly on ollut oikein näppärä ja toimiva. Jatkojohto on vähän kömpelö ja jokseenkin ärsyttävä, joten pientä tuunausta tuo nurkkaus vielä kaipaa. Ehkäpä löydän jostain kassista tai varastohuoneestamme pienemmän jatkojohtohässäkän, johon saa kaksi laturia kiinni. Tai sitten keksin jotain muuta.

En malta olla paljastamatta, että blogiin on tulossa tarkat laskelmat ruokakuluistamme, katsaus ruokakaappeihin, kestotuotteiden esittelyt, vinkkejä ekompaan arkeen, sekä uudet esittelyt kaikista huoneista tilaratkaisuineen - myös yläkerrasta. Tässäpä ne tämän vuoden spessuaiheet taitavat ollakin normiarjen ohella.

Kommentit

  1. Kivoja pikkujuttuja, joilla on iso merkitys! Meilläkin pitäisi tuota johtokaaosta ja kännyköiden latureita, joihin kompastellaan, jotenkin vähän suitsia. :D Veikkaan, että postauksesi ruokajutuista ja kestotuotteista inspiroi taas kovasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän paljon noin pienet askartelut ovat helpottaneet kokonaisuuden hallintaa. Ja jatkojohdot, kuka ne oikein on keksinyt kätevyydestään huolimatta :D

      Poista
  2. Tosi kivoja juttuja, pieneltä vaikuttavia mutta niin paljon arkea helpottavia :) tuo oksa on aivan ihastuttava, samaten puinen hylly. Itse tekemällä saa niin paljon persoonallisempaa <3 tulevia postauksia odottelen mielenkiinnolla, monta kivaa aihetta tulossa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minäkään en malta odottaa että ehdin kirjoittaa/viimeistellä postausaiheet :D

      Poista
  3. Kuinka en oo itse hoksannut tuota puhelin pulmaa. Täytyykin katsoa ulkovarastosta olisiko siellä sopivan kokoista laudanpätkää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kännyköille on kyllä hankala löytää järkevää paikkaa :D

      Poista

Lähetä kommentti