käsityöt, jotka valmistuivat jouluksi (+diy kynttilät ja sytykkeet)

...mutta eivät ehtineet tänne ajallaan. Parempi kuitenkin myöhään, kuin ei milloinkaan, joten tässäpä esittelyt pakettien sisällöistä. Rattoisaa loppuvuotta jokaselle :)



Nämä villasukat olivat perin mielenkiintoiset neulottavat. Monen mutkan ja virheen jälkeen valmistuivat kuitenkin. Sen opin, että ei enää ikinä sukkia näin pienistä langanjämistä. Näkisittepä nurjan puolen :D Sukkien saaja kuitenkin ilahtui, ostan minulle pari kerää mieleistään lankaa ja tilaamalla toisetkin sukat. Onnistuin siis ainakin puoliksi?


Kynttilöiden tekeminen olikin hauskaa puuhaa! Yllättävän hidasta, näihin tulikin pieniä virheitä vaikka lahjaksi menivät. Nyt keräillään taas steariinin jämiä ja ensi vuonna aletaan hommiin hyvissä ajoin. Viimeistelyjen kanssa ison kynttiläsatsin tekemiseen kuluu helposti pari päivää. Nyt meillä oli kaverin kanssa käytössämme vain muutama hassu tunti. Kokemusta viisaampina ensi kerralla! Ohjeen kynttilöiden tekemiseen löydät vaikkapa tästä.


Tekemäni sytykeruusut jäävän kyllä kauas kakkosiksi siskoni teoksiin verrattuna. Motivaationi tehdä jostain joka poltetaan kuitenkin kovin kaunista, on varsin pieni. Niinpä taaperon kanssa näitä repiessä päätin koossa pysyminen olevan riittävä mittari onnistumiselle. Kertaupotus jämästeariiniin ja valmis. Näitä on tosi helppo tehdä lahjaksi jollekin, jolla on takka, puulämmitteinen sauna tai leivinuuni. Ohjetta voit seurata vaikka täältä.


Puuvillalangasta ennätin neuloa pari sinistä keittiöpyyhettä. En uskalla muuta mainita, kun käyttökokemuksesta ei ole vielä tullut palautetta.


Totaalisen epäonnistunut pipo kaksinkertaisesta langasta. Mieheni kuitenkin tykästyi, joten lahjaksi meni. Silmukkavirheeni vuoksi alku ei ole joustinneuletta vaikka piti, mutta se ei onneksi haittaa käytössä. Miesten mielestä kivan persoonallinen :D


Varmasti joka paketin vakio, joita teen, tiskirättejä. Tänä vuonna en harmikseni löytänyt bambulankaa oikein mistään (marketeista), joten tyydyin neulomaan puuvillaisia. Nämä ovat aiempina vuosina olleet saajien keskuudessa pidettyjä. Suosin aina oikein neuleen lisäksi myös helmineuletta, sekä vaihteluksi kulmasta kulmaan neulomista.


Vielä joulukuun alussa tuli tenkkapoo, että tältä ja tuolta puuttuu kaikkea, niinpä tehtailin parit villasukat ja yhdet säärystimet. Ennätin neuloa myös pari huivia, joista kuvat tulevat myöhemmin. Myös valkoinen torkkupeitto (samanlainen kuin tämä aiemmin neulomani) valmistui viime tipassa ja pääsi pakettiin.

Kommentit

  1. Olen nähnyt kavereille noita tiskirättejä. Miten ne toimivat tai siis alkavatko haista tai olla epähygieenisiä miten nopeasti? Ne on kyllä persoonallisia ja kivempia kuin perus-Wettex :DD itse sain parit villasukat ja lapasia, tunnearvoa niillä on villasukat käytän aina ihan puhki ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun neulomani rätit voi ja kannattaakin pestä 60C asteessa. Hiukan käytöstä riippuu, miten kauan samaa rättiä voi käyttää, mutta hyvä olisi heittää rätti pesuun jo ennen, kuin se alkaa haista. Pahalle haiseva rätti on jo melkoinen pöpöpesäke :D Omassa keittiössä rätti tulee vaihdettua parin kolmen päivän välein, mutta toisaalta sillä tulee pyyhittyä koko ajan jotakin. Jos olisimme vähemmän kotona ja rätti näin vähemmällä käytöllä, varmasti harvempi pesuväli riittäisi :)

      Poista
  2. Minä kyllä tykkään varsinkin noista ekan kuvan sukista. Nehän on ihastuttavat. Ja sytykeruusut söpöjä. Ja kynttilät varsin kauniita. Eikä pipossakaan ole mitään vikaa. Minusta on hienoa, että joku jaksaa tehdä lahjoja itse. Itse en kyllä saisi aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥ Sitä tulee niin kriittiseksi omia luomuksiaan kohtaan, että helposti näen vain kehittämisen kohdat.

      Poista

Lähetä kommentti