Papusta tulee isoveli



Olen tämän ilmoitusluontoisen asiani kanssa jo suunnilleen myöhässä, mutta meille on tulossa perheenlisäystä. Toinen lapsi on ollut ajankohtainen niin sanoakseni koko ajan, eli sitten kun on tullakseen. Hieman aloin jo malttamattomana odotellakin, että eikö "vieläkään". No varsin pieni ikäero nytkin tulee, jos raskauden kanssa maaliin asti päästään.

Alkukesästä ne kaksi viivaa tikkuun sitten ilmestyivät ja sitä myötä myös voimakkaat raskausoireet. Pahoinvointini ei rajoittunut suinkaan aamuihin ja edelliseen raskauteen verraten minulla oli ihan oikeasti huono olo, oksentelin, enkä syönyt kesän aikana juurikaan mitään. Tästä kertoi myös vaaka, jonka lukemat läksivät samantien alaspäin. Nyt pahoinvointi on helpottanut ja jälleen nälättääkin normaalisti. Myös hormooneista johtuva väsymys oli ihan käsittämätön, sillä taaperon kanssa en voinut nukkua päivisin. Toista oli Papua odottaessa, sillä koirat eivät pistäneet paria vetelää viikkoa pahakseen. Lapsi vain ei mene samanlailla tauolle, vaan tarvitsee tekemistä ja seuraa joka päivä, viis minun olostani. Nyt väsymyskin on onneksi vähentynyt ja jaksan taas huolehtia kotitöistä entiseen malliin.

Varhais- ja niskapoimu-ultrissa sikiöllä on ollut kaikki hyvin ja neuvolassakin sykkeet jo kuuluivat. Ensimmäinen kolmannes on ensi viikolla taputeltu ja raskaus on toivottavasti tästä eteenpäin yhtä vaivaton kuin ensimmäinenkin. Varsinaista selkeää nimitystä tulevalle vauvalle ei vielä ole, mutta toistaiseksi ajattelin nimetä hänet täällä blogissa Ituksi, Versoakin mietin. Ehkä tulevaisuudessa kirjoitellaan Esikoisesta ja Kuopuksesta, Ipanasta ja Naperosta, tai jostain muusta kaksikosta - aika näyttää.

Jonkinasteisen tee nämä ennen kuin - listan sain itselleni alitajuisesti taas väsättyä. Koska kaksi lasta on minulle ihan yhtä uutta, kuin tämä ensimmäinenkin, aion reissailla ja seikkailla syksyllä minkä kerkiän. Yhden lapsen kanssa kaikki on niin mutkatonta ja helppoa, varsinkin kun ollaan Papun kanssa jo tuttuja. Uusi vauva on taas ihan uusi tyyppi, ei välttämättä ollenkaan edellisen kopio ja häneen on tutustuttava yhtä huolella kuin ensimmäiseenkin.

Raskauspostauksia tuskin tulee sen enempää, kuin aiemminkaan, enkä ole tästä leipomassa mitään perheblogia. Kaikki aiheen postaukset tulevat kuitenkin oman tunnisteensa alle ja raskaus tunniste onkin jälleen näkyvillä. Näin tekstit ovat helpommin selattavissa niillä, keitä tämä aihe sattuu kiinnostamaan.

Mielenkiinnolla kohti toista kolmannesta, tällä erää aika menee liian nopeasti.

Kommentit

Lähetä kommentti