riistakamerassa 1


Kuten joskus aiemmin kirjoitin, huomasin nyt lumien aikaan, että pihamme laitamilla kulkee eläinpolku. Tuollaiset metsäneläinten tekemät polut ovat luonnossa ihan parasta, sillä niitä pitkin voi löytää vaikka miten hienoja paikkoja. Siispä hihkuin ihan riemusta, kun fasaanipariskuntaa tähyillyn tajusin, että ihan meidän takapihalta kulkee tuollainen polku. Reitti on siis turvallisesti aidan toisella puolen, eli otukset saavat jatkaa liikennöintiään koiralta rauhassa.

Sain isältäni lainaan riistakameran, sillä haluan tietysti tietää, mikä tuota polkua tallaa. Kamera oli polun varressa viikon, mutta kuvissa ja videoissa päivämäärät ja kellonajat eivät pidä paikkaansa. Eläinliikenne oli kohtalaisen runsasta lähes jatkuvaan lumisateeseen nähden. Riistakamera oli tosin välillä kuvannut pelkkää lumipyryä, tai myöhästynyt kuvan ottamisessa. Muistikortin saldo oli kuitenkin hymyn korviin nostava, sillä en uskonut että viikon aikana tuosta kulkisi yhtään mikään. Lumi nimittäin peitti alleen jäljet joka päivä, joten luuli oikeasti, ettei polulla ole ollut liikettä.

Kuvissa näkyi ainakin kettu ja jänis/rusakko (molempia, tässä vain muutama kuva), sekä alla olevan kuvan mysteerieläin. Toivottavasti tuo mysteerieläin saadaan taltioitua uudelleen, selkeämmin. Nyt riistakamera on suunnattuna hiukan paremmin polulle ja aion hakea muistikortin tarkistettavaksi vasta helmikuun lopulla. Tulen julkaisemaan riistakamerapostauksia numeroituna ja lisäsin riistakameralle myös oman tunnisteen. Näin kiinnostuneiden on helpompi seurata, mitä kaikkea pihassamme liikkuu :)

Kommentit

  1. Tuo mysteerieläin näyttää kovasti Ilvekseltä, ja jos se on ilves niin kannattaa tarkistaa pupujen aitaus hyvin. Tiedän tapauksen jossa ilves makas erään talon pihassa kuusiaidan alla ja kyttäs joka yö pihan eläimiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi hitsi, jos se tosissaan onkin ilves, niin kyllähän se tuonne nälkäsenä menee niin että heilahtaa, ellei sähköjä laita 😆🙈 Koira ei oo kyllä reagoinut oudosti, eikä tässä seudulla oo koko meidän asuinaikana ollut ilveksen jälkiä.

      Toivottavasti saadaan mysteeri vielä linssin eteen ja jospa se olisi vaikka mäyrä 😄

      Poista
  2. Siellähän ne ovat, sekä jänis että repolainen! Olen myös ruvennut miettimään, että pitäisi hankkia tuollainen riistakamera. Meillä on näkynyt tontilla sekä ilveksen jälkiä että jätöksiä. Hänet kun saisi kuviin, niin olisihan se hienoa.

    https://www.erakala.fi/elektroniikka/riistakamerat/c/4010/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti