talven ilmaiset koristeet - omasta pihasta


"Kun vähän oikaisee jossain, niin ehtii tehdä kaikki työt jouluksi" Näin kaveri siteerasi toimeni, kun laitoin kuvan oven risukimpusta :D 
 


Olin alunperin ajatellut oveen kranssia, mutta aika ja taidot ovat rajallisia. Sitä paitsi kaikilla on kranssi, joten on hyvä rikkoa kaavaa.


Keräsin kaikenlaisia törröttäjiä pihasta, sekä yhden kuusenoksan. Kieputin kimpun rautalangalla kasaan ja kiinni oveen. Roskakuormasta pelastettu punainen satiininaru viimeistelee risukimpusta jouluisen. Ajattelin syöttää kimpun sesongin jälkeen kaneille, mutta tulin toisiin aatoksiin, sillä en ole varma mitä kaikkea tuossa on. Ainakin lilja on myrkyllinen, joten tämä joutaa lehtikompostiin.


Punainen lyhty pääsi vaihteluksi kuusenoksien maljakoksi. Asetelma oli ryhdikkäämpi ennen lumia, mutta en ehtinyt ottaa siitä kuvaa. Miehen idea oli, että lyhtyyn laitettaisiin jouluvalot sisälle. Idea on vielä ajatuksen tasolla - jonkun täytyisi ehtiä ne valot laittamaan.

Kuistin riihimäkitonkka tyhjennettiin kesäkoristeista ja se sai nipun pihankasvustoa sisällökseen. Kuisti itse odottaa vielä siivousta, mutta lyhdyt ja muut tuikkukipot ovat olleen jo hyvän aikaa esillä. Valmiista, päivänvalon kestävästä kuistista tulee kyllä tännekin kuva.

Aivan ihanaa, että viimein satoi lunta! Vaikka olisinkin tarvinnut pihan perältä vielä sorakiviä, saisi tämä valkea maa nyt jäädä. Ilma on muutoin ollut melko harmaa, joten pikku pakkanen ja lumi piristävät kivasti. Joulutohinat alkavat olla hyvällä mallilla, lahjat kaiketi valmiitakin. Koostevideot ja - postaukset ovat vielä tekemättä, mutta en aio ottaa niistä liikaa stressiä.

Hyvää alkavaa viikonloppua ♥

Kommentit

  1. Hienot! Itsekin olen väsännyt joulukoristeita paljon luonnonmateriaaleista. Vanhempien pihalta löytyi sammalet ja risut kranssin tekoon. Ei muuten ollut mitenkään hirveän monimutkainen prosessi, mutta menihän siihen kyllä tovi, kun väänteli risuista kehikkoa ja asetteli sammalta siihen. Rautalankaa myös kului. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kans viime vuonna tein kranssin. Suht vaivatontahan se on, mutta aikaa vievää :D ja rautalankaa meni tosiaan melkoisesti.

      Poista

Lähetä kommentti