itte teen


Olen ehkä nyt ajoissa, mutta vielä ehtii tulla kiire. Nimittäin joululahjoissa! Taas paras aika vuodesta, nätti syksy, puikot ja koukut, kaakaomuki ja sitä rataa. Ulkonakin riittäisi työtä, mutta lahja-askareissa vierähtää päivittäin tunti jos toinenkin. Riippuen tietysti miten pieni langanlevittäjä apulaiseni sallii.

Tällä hetkellä puikoilla pyörii ohuen ohutta (tilasin väärää) bambulankaa jalostuen räteiksi ja kestovanulapuiksi. Superpaksusta pörrökuteesta tulee torkkupeitto. Jämälangoista ajattelin tehdä säärystimiä (jopa itselleni). Ehkä olisi korkea aika tehdä myös ensimmäinen villasukka. Villasukkien tekemisen sanotaan olevan helppoa, mutta jotenkin olen aina välttänyt niiden tekemisen.


Omina töinä minulla on kesken villatakki. Mahdottoman hidasta tehdä, vaikka helppo ohje olikin. Ompeleita olisi myös, miehen työtakista puuttuu edelleen se pahuksen vetoketju. Muita saamattomia huomiselle lykkääjiä? Yläkertaan pitäisi myös ommella verhot. Lupasin olla hankkimatta niihin kankaita ennen, kuin vetoketju on ommeltu. 

Joku ehkä muistaa sen vanhan kirpputorilta ostetun repun? Hankin sitä varten nahkaneulankin, mutta lanka menee aina solmuun. Ei ota sitten millään onnistuakseen. Luovuin toistaiseksi solkihaaveesta ja vaihdan ehkä nappikiinnitykseen. Suutuspäissäni paiskasin repun nurkkaan odottamaan parempaa päivää. Ehkä keväällä...

Käsityötouhujen lisäksi askartelu (sotkeminen) on lähellä sydäntä. Kaikkea kierrätystavaraa olen säästänyt sytykkeitä, saippuoita ja kynttilöitä varten. Vain saippuamassan jouduin tilaamaan, mutta kaikki muu jo löytyi kotoa. Sukulaisia on taas huvittanut kun kerään heiltä kaikki "roskat". Pari aavisti myös, että saavat roskansa jouluna takaisin.

Kai joku muukin jo puuhaa joululahjoja vai olenko ainoa?

Kommentit

  1. Haha, minäkin puuhaan - nimittäin säilykkeitä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että joku muukin! Minäkin haluaisin oppia tekemään säilykkeitä :D

      Poista
  2. Virkattu valeampiaispesä voisi olla myös yksi lahjaidea Jouluksi. Ei ne välttämättä ampiaisia kovinkaan tehokkaasti karkota, mutta ovat ainakin hauskan näköisiä… :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla sinustakin! Ampparipesä kuulostaa hauskalta ja voisi muutamille tulla tarpeenkin, kiitos:)

      Poista

Lähetä kommentti